- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Expert în lupta antiteroristă: Războiul Rece a fost înlocuit de un război al codurilor informatice
Un expert american în lupta antiteroristă a avertizat, miercuri, în legătură cu un "război al codurilor informatice" care a luat locul Războiului Rece, cu consecinţe potenţial devastatoare.
Expert în lupta antiteroristă: Războiul Rece a fost înlocuit de un război al codurilor informatice (Imagine: Shutterstock)
"A fost Războiul Rece, a fost războiul împotriva terorismului (...), acum avem un război al codurilor", a afirmat fostul agent CIA Cofer Black, într-o intervenţie la salonul informatic Black Hat de la Las Vegas.
"Pentru al-Qaida, este natural să (...) intre în spaţiul virtual", a spus Black, care a lucrat timp de 28 de ani pentru Agenţia Centrală de Informaţii a Statelor Unite.
El consideră că ampla operaţiune de spionaj informatic dezvăluită miercuri de compania de securitate informatică McAfee, care a vizat mai mult de 70 de organizaţii şi guverne din întreaga lume, nu reprezintă decât un prim semnal, care anunţă o campanie de amploare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
James Lewis, expert la Centrul de studii strategice şi internaţionale (CSIS), consideră că, deşi elementele prezentate de McAfee nu reprezintă dovezi "concludente în sens juridic" împotriva Beijingului, acestea confirmă suspiciunile privind intenţiile Chinei.
Potrivit unui raport publicat miercuri de compania McAfee, mai mult de 70 de organizaţii şi guverne, printre care se numără agenţii ONU şi mai multe grupuri americane de apărare, au fost, în ultimii ani, ţinta unor ample campanii de spionaj informatic, iar analiştii consideră că originea acestora se află în China.
Operaţiunea a început în iulie 2006, cu o intruziune în serverele informatice ale unei companii de construcţii sud-coreene şi s-a încheiat în iunie 2011, potrivit McAfee, care afirmă că autorii atacurilor au fost interesaţi în principal de date privind sistemele de apărare americane şi de reţelele de comunicaţii prin satelit.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO