Experţi: Israelul ar putea lovi instalaţiile nucleare şi petroliere iraniene ca răspuns la atac

Israelul va răspunde probabil la atacurile Iranului şi ar putea să vizeze instalaţiile sale nucleare şi petroliere.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Experţi: Israelul ar putea lovi instalaţiile nucleare şi petroliere iraniene ca răspuns la atac

Experţi: Israelul ar putea lovi instalaţiile nucleare şi petroliere iraniene ca răspuns la atac

Experţii în zona Orientului Mijlociu spun că Israelul va dori să încerce să îşi „restabilească puterea de descurajare” faţă de Iran şi sugerează că răspunsul va fi mai ţintit şi mai amplu decât ultimul său atac de represalii împotriva Iranului din aprilie.
 
„Nu pot prevedea un scenariu în care Israelul să nu răspundă la atacurile Iranului care au avut loc în ultimele ore”, spune corespondentul Sky News pentru Orientul Mijlociu, Alistair Bunkall.
 
 „Şi, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în aprilie, când Israelul a lovit o bază aeriană adânc în Iran, iar regimul iranian a muşamalizat incidentul şi toată lumea a trecut peste, nu sunt sigur că, dacă Israelul va răspunde, va fi la fel. Cred că va fi mai ţintit. Vor fi mai răspândite, posibil vizând instalaţiile lor nucleare”, a adăugat acesta.
 
Alţi analişti au sugerat că instalaţiile petroliere ar putea fi lovite dacă ţintele nucleare nu sunt vizate de Israel. 
 
„Cred că ne aflăm din nou pe o prăpastie foarte periculoasă, un război care a ameninţat să scape de sub control se îndreaptă acum destul de rapid spre acel moment”, a mai precizat  Alistair Bunkall.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici