- Home
- Externe
- SYDNEY, (06.10.2014, 11:33)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Experţii au reluat căutările zborului MH370, dispărut în urmă cu şapte luni
La aproape şapte luni după inexplicabila dispariţie a zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, căutările submarine au fost reluate luni în Oceanul Indian, unde s-ar fi prăbuşit avionul, au anunţat autorităţile australiene.
Urmărește
199 afișări
Experţii au reluat căutările zborului MH370, dispărut în urmă cu şapte luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
După o primă fază de căutări fără succes la suprafaţă şi în adâncime, o navă specializată închiriată de Malaysia a început să sondeze fundul oceanului pentru a încerca să localizeze epava avionului Boeing 777-200, dispărut la 8 martie, la puţin timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, având la bord 239 de persoane.
"Nava GO Phoenix, care a îmbarcat materiale şi experţi puşi la dispoziţie de Phoenix International, a sosit în zona de căutare din sudul Oceanului Indian şi a început operaţiunile de explorare submarină", a anunţat Biroul australian pentru securitatea transporturilor (ATSB).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
Rumoare pe social media după ce Biden pare că jubilează la întâlnirea cu Trump de la Casa Albă
-
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
Navele GO Phoenix şi Fugro Discovery - închiriată de Australia - vor scufunda la adâncimea de 5.000 sau 6.000 de metri sonare puternice programate să detecteze părţile voluminoase ale epavei avionului, cum ar fi motoarele, trenul de aterizare şi fuselajul.
Orice contact cu cabina piloţilor a încetat la aproape o oră de zbor şi nicio urmă fizică a avionului nu a fost găsită în cele aproape şapte luni de la dispariţia avionului. Sistemele de comunicaţie s-au conectat însă mai multe rânduri la sateliţi, ceea ce a permis reconstituirea presupusului traseu al avionului până la momentul probabilei prăbuşiri în mare în sudul Oceanului Indian, în largul coastelor de vest ale Australiei.
Mai multe ipoteze au fost luate în discuţie în acest caz, de la un moment de nebunie al pilotului sau copilotului, la deturnare sau un grav accident mecanic.
Explicaţia cea mai credibilă, potrivit experţilor care participă la anchetă, este că o scădere bruscă a nivelului oxigenului la bordul avionului a adus echipajul şi pasagerii în stare de inconştienţă. Avionul ar fi continuat să zboare pe pilot automat până la prăbuşirea în mare, după ce a rămas fără carburant.
Dintre cei 239 de pasageri şi membri ai echipajului, 153 erau cetăţeni chinezi.
La 17 iulie, un alt avion Boeing al Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a explodat în zbor, cel mai probabil după ce a fost doborât de o rachetă, în momentul în care survola o regiune din estul Ucrainei. La bordul avionului se aflau 298 de persoane, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe