Explicaţia britanicilor pentru şomajul ridicat în rândul tinerilor din ţara lor: Există o legătură între acesta şi creşterea numărului de imigranţi din estul Europei
Nivelul ridicat al şomajului în rândul tinerilor din Marea Britanie are probabil legătură cu creşterea numărului de imigranţi din estul Europei, sugerează un raport al organizaţiei Migrationwatch UK.
Explicaţia britanicilor pentru şomajul ridicat în rândul tinerilor din ţara lor: Există o legătură între acesta şi creşterea numărului de imigranţi din estul Europei (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Potrivit Migrationwatch UK, în al treilea trimestru al lui 2011, în Marea Britanie lucrătorii din fostele state comuniste erau cu 600.000 mai mulţi decât în 2004, când acestea au aderat la UE. În aceeaşi perioadă, numărul tinerilor şomeri a crescut cu aproape 450.000, informează BBC News Online.
Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, numărul tinerilor şomeri în Marea Britanie a crescut de la 575.000 în primul trimestru din 2004 la 1.016.000 în al treilea trimestru din 2011. În aceeaşi perioadă, numărul lucrătorilor din ţările A8 care au aderat la UE în 2004 (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia şi Lituania) a crescut cu 600.000.
Migrationwatch UK, care susţine un control intensificat asupra imigraţiei, afirmă că "ar fi o coincidenţă remarcabilă dacă nu ar exista nicio legătură" între aceste date.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Imigranţii din ţările A8 "au tendinţa să fie în mod disproporţionat tineri, educaţi, pregătiţi să muncească pe salarii mici şi dispuşi să muncească din greu", a declarat Sir Andrew Green, preşedintele Migrationwatch UK.
Matt Cavanagh, director asocial al Institutului de cercetare pentru politici publice (IPPR), a declarat că raportul este "doar o presupunere, prezentată în mod eronat drept o cercetare".
"Să încerci să faci ca problema şomajului în rândul tinerilor să arate ca fiind generată doar sau în cea mai mare parte de imigraţie - aşa cum face acest raport, folosind date selectiv şi juxtapunerea falsă din punct de vedere metodologic între numărul imigranţilor din ţările A8 şi rata de creştere a şomajului - este o eroare profundă şi iresponsabilă", a declarat el.
Ministerul britanic de Interne a declarat că acţionează în vederea reducerii nete a imigraţiei. "Imigraţia controlată poate aduce beneficii economiei britanice, dar cea necontrolată poate pune presiune pe serviciile publice, pe infrastructură şi relaţiile comunitare", a declarat un purtător de cuvânt. "De aceea (...) am menţinut restricţiile pentru muncitorii din România şi Bulgaria, şi am precizat clar că vom introduce controale tranzitorii pentru noile state membre ale Uniunii Europene pentru a opri accesul nereglementat la locurile de muncă britanice", a adăugat el.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO