Explozia din Transnistria nu este rezultatul unui act de sabotaj, conform informaţiilor preliminare

Explozia produsă miercuri dimineaţă la un gazoduct din Transnistria nu este rezultatul unui act de sabotaj, ci are legătură cu deteriorarea conductei, veche de peste 30 de ani, potrivit unor informaţii preliminare citate de Novîi Reghion, în pagina electronică.

Urmărește
37 afișări

Potrivit unui oficial, conducta se află la o adâncime de doi metri. La locul accidentului se află poliţia, pompierii şi experţi în domeniu.

De asemeneaă, la faţa locului au sosit şi liderul transnistrean Igor Smirnov, vicepreşedintele Aleksandr Korolev şi ministrul de Interne, Vadim Krasnoselski.

O explozie provocată de gaze a avut loc miercuri dimineaţă în localitatea transnistreană Chiţcani, a anunţat serviciul de pompieri din Tiraspol. Explozia a fost resimţită şi de locuitorii din Tiraspol, dar şi la Tighina, oraşe situate în apropiere.

În zona deflagraţiei a fost instituit un perimetru de securitate pe o rază de 2,5-3 kilometri, dar focul nu a putut fi încă stins, din cauza temperaturilor ridicate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici