Extrema dreaptă din Germania speră să câştige alegerile militând împotriva energiei regenerabile

AfD, principala formaţiune politică de extremă dreapta din Germania, speră să obţină simpatia locuitorilor din mediul rural printr-o politică ce se opune energiei regenerabile.

Urmărește
397 afișări
Imaginea articolului Extrema dreaptă din Germania speră să câştige alegerile militând împotriva energiei regenerabile

Extrema dreaptă din Germania speră să câştige alegerile militând împotriva energiei regenerabile

Partidul de extremă dreapta AfD din Germania, care speră să obţină primele sale victorii în două alegeri regionale din estul Germaniei pe 1 septembrie, îşi centrează campania electorală pe atragerea voturilor din mediul rural printr-o opoziţie fermă faţă de proiectele legate de energia regenerabilă, informează Reuters.

AfD propune reguli mai stricte pentru planificarea construcţiei turbinelor eoliene, impunerea unor cerinţe mai mari de stocare a energiei pentru proiectele regenerabile şi eliminarea regulilor care impun utilizarea unor anumite proporţii de teren pentru energia eoliană.

În acest sens, candidaţii AfD publică constant, pe reţelele de socializare, despre cum energia regenerabilă ar creşte facturile consumatorilor, un mesaj care pare să rezoneze cu comunităţile rurale frustrate de politica guvernului federal de centru-stânga privind tranziţia către energiile regenerabile.

Această strategie ar putea ajuta AfD în alegerile din Turingia şi Saxonia, unde se află pe primul loc în sondaje, cu aproximativ 30% din intenţiile de vot.

Deşi este puţin probabil ca AfD să formeze un guvern, deoarece celelalte partide refuză orice coaliţie cu acesta, voturile ar putea influenţa discursul public pe tema energiei eoliene, aşa cum s-a întâmplat deja în privinţa migraţiei, încetinind implementarea proiectelor, potrivit analiştilor şi sondajelor.

Jan Zwerg, purtătorul de cuvânt al AfD pentru politica energetică din Saxonia, a declarat: „Vom lua măsuri generale pentru a ne asigura că nu vor mai fi construite multe turbine eoliene aici, în Saxonia”.

AfD ar putea, de asemenea, să excludă din opoziţie legislaţia împotriva energiei eoliene, aşa cum a încercat deja să facă împreună cu conservatorii din Turingia.

Acest lucru ar putea pune în pericol obiectivele generale ale Germaniei în ceea ce priveşte tranziţia energetică verde, deoarece statele din est oferă spaţiul necesar pentru extinderea infrastructurii de energie eoliană, datorită densităţii mai mici a populaţiei.

„Succesul tranziţiei energetice va fi decis în est. Cu toate acestea, tocmai aici s-a dezvoltat o rezistenţă sensibilă, pe care AfD o mobilizează din ce în ce mai mult politic”, a declarat Matthias Diermeier, cercetător la institutul economic german IW Köln.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici