- Home
- Externe
- WASHINGTON, (02.09.2013, 13:06)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Extremiştii încearcă să se infiltreze în serviciile de informaţii americane
Al-Qaida şi alte grupări considerate inamice au încercat de mai multe ori să se infiltreze în agenţiile de informaţii americane, ceea ce le-a determinat pe acestea să ancheteze miile de angajaţi, a anunţat luni Washington Post.
Urmărește
320 afișări
Extremiştii încearcă să se infiltreze în serviciile de informaţii americane (Imagine: Shutterstock)
CIA a dezvăluit că aproximativ o cincime dintre candidaţii la un loc de muncă ce prezentau un profil suspect aveau "legături cu teroriştii şi/sau serviciile de informaţii ostile", scrie cotidianului, citând un document confidenţial.
Documentul a fost predat cotidianului la o dată neprecizată de Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), care a obţinut azil temporar în Rusia.
Deşi documentul nu oferă detalii despre natura legăturilor teroriste sau ostile ale candidaţilor, el citează cel mai des Hamas, Hezbollah, Al-Qaida şi grupările afiliate acesteia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Teama unei infiltrări este aşa de mare, încât NSA a prevăzut anul trecut să ancheteze cel puţin 4.000 de persoane care au obţinut autorizaţie de securitate.
NSA a supravegheat activităţile ponteţial suspecte ale membrilor personalului, examinând cu atenţie miliarde de tastări pe calculatoarele de serviciu.
Comportamentele suspecte includ consultarea bazelor de date confidenţiale de către persoane care nu au acces la acestea în mod obişnuit sau descărcări de documente, au explicat pentru Washington Post două persoane familiare cu programul folosit pentru supravegherea personalului.
Dar programul, care a costat milioane de dolari, a cunoscut importante întârzieri şi nu l-a depistat niciodată pe Snowden în timp ce copia un evantai larg de documente confidenţiale ale NSA.
"În ultimii ani, un număr mic de candidaţi pentru CIA a fost semnalat cu diverse probleme", a declarat un oficial.
"În această perioadă, o persoană din cinci ale acestui grup avea efectiv legături semnificative cu servicii de informaţii ostile şi/sau cu grupări teroriste".
Potrivit aceluiaşi document confidenţial, NSA ar fi pe cale să creeze o enormă bază de date numită Wildsage pentru a partaja informaţiile sensibile între centrele de securitate informatică. Dar această bază de date ar putea fi ea însăşi victima infiltrărilor, se tem agenţii de informaţii americani.
Aceştia au intensificat examinarea ameninţărilor interne după divulgarea a sute de documente confidenţiale de către WikiLeaks, în 2010.
Responsabilul de cea mai mare scurgere de informaţii din istoria Statelor Unite, soldatul Bradley Manning, un analist de informaţii care se numeşte acum Chelsea Manning, a fost condamnat la sfârşitul lui august la 35 de ani de închisoare.
În 2011, Congresul l-a desemnat pe directorul comunităţii americane de informaţii, James Clapper, să pună în funcţiune un "program de depistare automatizată a ameninţărilor interne" pentru a împiedica pe viitor scurgeri de informaţii de tip WikiLeaks sau pentru identificarea agenţilor dubli.
Dar proiectul a fost întârziat de mai multe ori, adaugă Washington Post.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe