- Home
- Externe
- WASHINGTON, (22.10.2019, 09:50)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook va lua noi măsuri împotriva dezinformării chiar înaintea alegerilor din SUA din 2020
Facebook a anunţat luni că va lua noi măsuri pentru combaterea dezinformării înaintea alegerilor prezidenţiale ce urmează să aibă loc în Statele Unite în 2020, potrivit Reuters.
Urmărește
226 afișări
Facebook anunţă noi măsuri împotriva dezinformării chiar înaintea alegerilor din SUA din 2020
Anunţul a fost făcut în aceeaşi zi cu anunţarea ştergerii unor conturi de Instagram din Rusia care vizau alegători americani.
Astfel, Facebook a anunţat că va creşte transparenţa prin măsuri cum ar fi afişarea unor informaţii suplimentare despre deţinătorii paginilor de Facebook şi va eticheta într-un mod mai vizibil conţinutul raportat ca fiind fals.
Compania americană a fost criticată în ultimele săptămâni din cauza politicii sale de a excepta de la verificări reclamele postate de către politicieni. Săptămâna trecută, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat această politică, susţinând că reţelele sociale au creat canale noi de comunicare, iar acestea nu ar trebui să fie limitate sau închise.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Luni, Facebook a anunţat că va interzice reclamele plătite care îi încurajează pe cetăţenii americani să nu voteze. Mark Zuckerberg a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că măsurile privind dezinformarea pe această reţea socială se vor aplica şi reclamelor postate de către politicieni.
Recent, Facebook, Twitter şi YouTube au fost criticate după ce au permis publicarea unor reclame ale presei de stat din China, în care erau criticaţi protestatarii din Hong Kong.
Luna aceasta, comisia din Senatul american care anchetează implicarea Rusiei în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2016 a anunţat că propaganda pro-Kremlin a devenit mai intensă pe reţelele sociale după acel scrutin.
„Concluzia este că alegerile s-au schimbat semnificativ din 2016, iar Facebook s-a schimbat şi el. Ne confruntăm cu atacuri din ce în ce mai sofisticate din state precum Rusia, Iran şi China, dar sunt încrezător că suntem mai bine pregătiţi”, a declarat Zuckerberg.
Printre măsurile anunţate de către companie se numără şi introducerea unui instrument care va contoriza cheltuielile făcute de fiecare candidat pentru promovarea pe Facebook.
De asemenea, compania plănuieşte să protejeze mai bine conturile de Facebook şi Instagram ale candidaţilor, oficialilor şi echipelor acestora prin intermediul unui program numit Facebook Protect. Celor înscrişi în acest program li se va solicita o autentificare în doi paşi, iar conturile lor vor fi monitorizate pentru a identifica posibile semne ale unor atacuri cibernetice.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru