Faimoasele băi de peşteră din Ungaria se închid din cauza preţurilor la gaze

Faimoasele băi de peşteră din Ungaria se numără printre victimele crizei energetice. Deşi de sute de ani reprezintă o atracţie turistică, băile se închid din cauza preţurilor uriaşe la gaze, potrivit Reuters.

Urmărește
2337 afișări
Imaginea articolului Faimoasele băi de peşteră din Ungaria se închid din cauza preţurilor la gaze

Sursa foto - Visit Hungary

Personalul a stins luminile şi a început să golească bazinele de la faimoasele băi de peşteră Miskolctapolca din Ungaria, luni, după ce atracţia veche de secole a cedat în faţa unei crize moderne, creşterea preţurilor la gaze.

Vizitatorii vin în vasta peşteră încă dinainte de epoca romană pentru a se scălda în apele sale încălzite în mod natural. În ultimii ani, locul s-a bazat pe gaz pentru a creşte temperatura în bazine şi în peşteri, în special în timpul iernii. Dar apoi Rusia a invadat Ucraina, vecina Ungariei, provocând unde de şoc în economia globală şi pe pieţele energetice. Pentru Miskolctapolca, precum şi pentru alte unităţi din Europa, acest lucru s-a simţit sub forma unor facturi uriaşe.

Peştera, cu cele cinci săli de baie şi pasaje labirintice cu jeturi de masaj şi camere cu ecou, s-a închis luni „pentru o perioadă nedeterminată", a anunţat operatorul său.

„Trebuie să închidem Baia Peşterilor, dintr-un singur motiv: consumul nostru de gaz în cele trei luni din octombrie-decembrie va costa suplimentar 61 de milioane de forinţi (140.000 de dolari)", a declarat directorul executiv Judit Nemeth.

Închiderea va avea un impact major asupra hotelurilor şi pensiunilor şi a altor afaceri turistice din zona înconjurătoare, un semn îngrijorător pentru o industrie care abia recent a început să îşi revină după criza COVID-19.

Compania Miskolci Furdok a fost în pierdere în ultimii patru ani, iar veniturile sale din 2021 se situează mult sub nivelul de dinainte de pandemie. Factura de gaz a fost ultima picătură.

Guvernul a acordat un ajutor financiar pentru întreprinderile mici şi mijlocii care lucrează în lanţurile de aprovizionare cheie şi în sectorul de producţie pentru a face faţă creşterii costurilor energetice, dar nu a oferit niciun sprijin sectorului serviciilor.

„Dacă am putea găsi cumva o modalitate eficientă din punct de vedere energetic de a înlocui această creştere uriaşă a preţului la gaze şi dacă am putea obţine ajutor, atunci am începe imediat să analizăm această posibilitate”, a precizat Nemeth.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici