Familia teroristului capturat la Bombay urma să primească bani dacă acesta ar fi murit pentru Islam

Singurul terorist capturat în viaţă în urma atentatelor teroriste de la Bombay a declarat că i s-a promis că familia sa va primi bani dacă el va muri luptând pentru Islam, relatează Sky News.

Urmărește
33 afișări
Imaginea articolului Familia teroristului capturat la Bombay urma să primească bani dacă acesta ar fi murit pentru Islam

Familia teroristului capturat la Bombay urma să primească bani dacă acesta ar fi murit pentru Islam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit oficialilor indieni, lui Ajmal Amis Kasab i s-a promis suma de 1.250 de dolari pentru familia sa săracă. Tânărul de 21 de ani provine din satul Faridkot, din regiunea Punjab, potrivit unor oficiali indieni din domeniul securităţii, care şi-au păstrat anonimatul.

Potrivit acestor oficiali, Kasab era muncitor cu ziua, la fel ca unul din fraţii săi, înainte de a intra în gruparea Lashkar-e- Taiba. El a spus aparent că i s-a promis că familia sa va primi 100.000 de rupii pakistaneze dacă va muri.

Kasab a precizat că el şi alţi nouă bărbaţi înarmaţi care au comis atacurile au fost selectaţi pentru atentatele din Bombay în urma unui antrenament intensiv al grupării, conform oficialilor.

La o săptămână de la atacuri, alte două bombe amplasate într-o gară au fost descoperite de poliţie.

Descoperirea a intervenit în contextul în care ministrul de Externe, Pranab Mukherjee, a declarat că India este "hotărâtă să ia măsuri ferme" în urma atacurilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici