- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fără precedent: SUA vrea să retragă din serviciu patru nave militare care au costat miliarde şi au fost introduse în serviciu în urmă cu doar câţiva ani
- Patru nave militare americane ar putea fi retrase din serviciu
- Una a intrat în serviciu activ în urmă cu doar şase ani
- Acesta ar putea fi începutul sfârşitului pentru ambiţiosul program Littoral Combat Ship
USS Independence
US Navy, marina militară americană, vrea să retragă din serviciul activ patru nave relativ noi, printre care şi una care are doar şase ani, transmit publicaţiile Task & Purpose şi Popular Mechanics.
Navele fac parte din controversatul program Littoral Combat Ship (LCS), care include două clase, Freedom şi Independence. Niciuna dintre ele nu este capabilă să intre în luptă în acest moment, fiind platforme de teste. Nu se ştie ce va face US Navy cu navele după ce vor ieşi din serviciul activ. Măsura ar putea veni într-un moment în care marina americană încearcă să atingă o flotă de 355 de nave până în 2030.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Vasele LCS erau văzute ca fiind vehiculele militare maritime ale viitorului, dar programul a avut nenumărate probleme.
Dintre cele patru nave, cea mai veche a fost lansată la apă în 2008, iar cea mai nouă în 2014.
USS Freedom (Foto: Wikipedia)
LCS au fost gândite ca nave uşoare (de 500 de tone), bine înarmate, capabile să atace oponenţi mult mai mari. Vasele operează în regiunile apropiate de coastă şi în lanţurile de insule. Acestea s-au transformat, gradual, în nave mult mai mari şi mai grele, prea slab înarmate pentru dimensiunile lor, deoarece constructorii au prioritizat viteza. LCS-urile sunt doar puţin mai bine înarmate decât vasele Patrulei de Coastă. Mai mult, nu se pot apăra decât de ameninţări aeriene.
Acestea au la bord module interschimbabile, care le permit să îndeplinească o serie de misiuni diferite: vânătoare de submarine, deminare, atacuri anti-navă sau transport de trupe comando. Însă după 10 ani de dezvoltare a acestor module, niciunul nu este complet funcţional.
LCS-urile au suferit o serie de defecte stânjenitoare în timpul misiunilor şi depăşiri repetate de buget, pe care Pentagonul a încercat să le ascundă. Doar în 2011 bugetul pentru program a fost de 3,7 miliarde de dolari.
Acesta este, probabil, sfârşitul programului LCS. US Navy se pregăteşte să construiască o nouă fregată - programul FFG(X) - dotată cu rachete, iar bugetul pentru construcţia de noi nave este cu 20% mai mic în 2020.
Foto: Profimedia Images
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO