Fâşia Gaza: Primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani. ONU face apel la vaccinări în masă

În Gaza a fost înregistrat primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii, iar şeful ONU, António Guterres, a făcut apel la pauze în războiul dintre Israel şi Hamas pentru vaccinarea a sute de mii de copii, scrie The Guardian.

Urmărește
457 afișări
Imaginea articolului Fâşia Gaza: Primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani. ONU face apel la vaccinări în masă

Fâşia Gaza: Primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani. ONU face apel la vaccinări în masă

Testele efectuate în Iordania au confirmat boala la un copil de 10 luni nevaccinat din centrul Fâşiei Gaza, a declarat Ministerul Sănătăţii din Ramallah.

Potrivit ONU, Gaza, aflată acum în a 11-a lună de război, nu a înregistrat niciun caz de poliomielită de 25 de ani.

Cazul a apărut la scurt timp după ce şeful ONU, António Guterres, a cerut o pauză în războiul din Gaza pentru a vaccina peste 640 000 de copii.

„Prevenirea şi limitarea răspândirii poliomielitei va necesita un efort masiv, coordonat şi urgent”, a declarat Guterres reporterilor la sediul ONU din New York. „Fac apel la toate părţile să ofere imediat asigurări concrete care să garanteze pauze umanitare pentru campanie”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Unicef au anunţat că planifică două campanii de vaccinare de şapte zile în Fâşia Gaza, începând cu sfârşitul lunii august.

Boala afectează în general copiii sub cinci ani şi poate fi fatală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici