FAZ: Guvernul Germaniei nu va mai acorda noi ajutoare militare Ucrainei pe fondul reducerii cheltuielilor

Guvernul german va suspenda acordarea de noi ajutoare militare Ucrainei, ca parte a planului coaliţiei de guvernare de a reduce cheltuielile, a raportat sâmbătă ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Urmărește
10893 afișări
Imaginea articolului FAZ: Guvernul Germaniei nu va mai acorda noi ajutoare militare Ucrainei pe fondul reducerii cheltuielilor

Decizia ar urma să afecteze noile cereri de finanţare, nu ajutorul aprobat anterior, potrivit raportului FAZ, care citează documente şi e-mailuri private, precum şi discuţii cu persoane familiarizate cu această chestiune.

Într-o scrisoare trimisă ministerului german al Apărării pe 5 august, ministrul de Finanţe Christian Lindner a declarat că finanţarea viitoare nu va mai proveni din bugetul federal al Germaniei, ci din veniturile provenite din activele ruseşti îngheţate, potrivit ziarului german, citat de Politico.

În iunie, Germania şi alte ţări din G7 au încheiat un acord preliminar pentru a utiliza activele suverane ale Rusiei imobilizate în instituţiile financiare occidentale pentru a asigura un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Dar guvernele nu au ajuns încă la un acord cu privire la detaliile schemei, iar discuţiile tehnice s-ar putea prelungi luni de zile.

Berlinul, care este principalul furnizor european de ajutor militar pentru Kiev, a semnalat deja o schimbare în privinţa Ucrainei luna trecută, când coaliţia de guvernare formată din social-democraţi, verzi şi liberali a adoptat un acord preliminar privind un proiect de buget pentru 2025. Compromisul detalia planurile de reducere la jumătate a asistenţei pentru Ucraina, până la 4 miliarde de euro.

Luând cuvântul după ce Guvernul a aprobat proiectul de buget la mijlocul lunii iulie, Lindner a declarat că Ucraina va trebui să se bazeze mai mult pe fonduri din „surse europene”, precum şi pe activele ruseşti îngheţate. Dar încă nu este clar dacă şi când vor curge aceşti bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici