FBI anchetează atacuri cibernetice din China, care au vizat sectorul energetic

Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) anchetează o serie de atacuri cibernetice în scop de spionaj comise de hackeri din China împotriva a cel puţin cinci companii din industria petrochimică, a petrolului şi gazelor, informează ediţia online a Financial Times.

Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului FBI anchetează atacuri cibernetice din China, care au vizat sectorul energetic

FBI anchetează atacuri cibernetice din China, care au vizat sectorul energetic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacurile, care au început în urmă cu mai mult de un an şi continuă, au avut ca rezultat obţinerea de informaţii financiare sensibile, inclusiv planuri pentru licitaţii în scopul obţinerii unor drepturi de foraj.

Astfel de date pot fi folosite de companii concurente, astfel că motivul atacurilor ar putea fi economic.

"Eu cred că sunt atacuri comise de exponenţi ai unor companii, nu de hackeri independenţi", apreciază expertul Dmitri Alperovitch, de la firma McAfee.

Alperovitch a precizat că el şi colegii săi au fost abordaţi de agenţi FBI care aveau nevoie de consultanţă.

"Suntem conştienţi de ameninţările la adresa industriei petrolului şi gazelor", afirmă purtătorul de cuvânt al FBI, Jenny Shearer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici