Fiica în vârstă de trei ani a lui Rick Santorum, care suferă de o boală gravă, a fost spitalizată

Fiica în vârstă de trei ani a candidatului republican Rick Santorum, care suferă de sindromul Edward (trisomia 18), a fost internată, sâmbătă, într-un spital din Philadelphia, situaţie care l-a determinat pe acesta să îşi anuleze evenimentele electorale programate pentru duminică.

Urmărește
255 afișări
Imaginea articolului Fiica în vârstă de trei ani a lui Rick Santorum, care suferă de o boală gravă, a fost spitalizată

Rick Santorum (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al lui Santorum, Hogan Gidley, a declarat că acesta îşi va anula evenimentele de campanie programate pentru duminică dimineaţă. "Rick şi soţia sa Karen au internat-o pe fiica lor Bella la Spitalul Pediatric din Philadelphia în această seară", a declarat Gidley. "Campania va anula programul lui Rick de duminică dimineaţă din Florida. Totuşi, Rick intenţionează să se întoarcă în Florida şi să îşi reia campania cât mai repede posibil", a declarat el.

Santorum urma să participe la emisiunea Meet the Press de la postul de televiziune NBC şi să facă o escală în Miami. Alegerile primare pentru învestitura republicană în cursa pentru Casa Albă sunt programate în Florida marţi, relatează CNN.

Sindromul Edward este o tulburare cromozomială cauzată de prezenţa în plus a cromozomului 18, motiv pentru care se mai numeşte şi trisomia 18, şi este de trei ori mai frecventă la fete decât la băieţi. Jumătate dintre pacienţii născuţi cu această boală nu supravieţuiesc primei săptămâni, potrivit Institutului Naţional al Sănătăţii. Pacienţii care supravieţuiesc în prima săptămână se confruntă cu probleme medicale şi de dezvoltare grave.

Pe site-ul său de campanie, Santorum are o pagină dedicată fiicei sale, inclusiv o înregistrare video în care candidatul o descrie pe micuţă drept "centrul universului pentru familia sa".

"Fiica noastră cea mică Isabella Maria, pe care o numin Bella, este o fetiţă foarte specială care are nevoie de multă îngrijire. Când s-a născut, am ştiut că ceva este în neregulă cu ea dar nu ştiam ce anume. Abia după cinci zile au venit şi ne-au spus lui Karen şi mie că are o boală care se numeşte trisomia 18 şi care este similară sindromului Down", afirmă Santorum în înregistrarea video.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici