Filmările pentru lungmetraje şi seriale pot reîncepe în Paris din 11 mai. Condiţiile sunt însă draconice

  • Filmările pentru producţii TV şi cinematografice vor putea fi reluate în Paris din 11 mai.
  • Condiţiile impuse de autorităţi sunt însă draconice şi limitează procesul de producţie.
  • Cele mai mari piedici par a fi puse de firmele de asigurări.
Urmărește
239 afișări
Imaginea articolului Filmările pentru lungmetraje şi seriale pot reîncepe în Paris din 11 mai. Condiţiile sunt însă draconice

Filmările pentru producţii TV şi cinematografice vor putea fi reluate în Paris din 11 mai, în prima fază de relaxare a măsurilor impuse în contextul pandemiei.

"Vorbim despre producţii precum 'Eiffel', de Martin Bourboulon, cu Romain Duris, şi serialul Netflix 'Arsène Lupin', cu Omar Sy, care au fost întrerupte brusc la jumătatea lunii martie. Ori de cele ca 'Tout s'est bien passé', de François Ozon, care trebuia să debuteze la jumătatea lunii martie - începutul lunii aprilie, în momentul autoizolării", a declarat Michel Gomez, delegat al Mission Cinéma Paris Film.

Totuşi, primăria şi prefectura din Paris au impus condiţii draconice pentru reluarea filmărilor, ceea ce limitează procesul de producţie.

În ceea ce priveşte locurile de filmare, sunt autorizate doar străzile şi podurile, nu şi parcurile, grădinile, cimitirele, canalele Senei, stadioanele, monumentele publice, biserici, muzee, biblioteci etc. Sunt interzise, de asemenea, filmările cu drone.

Echipele de filmare vor fi limitate la 50 de persoane, tehnicieni şi actori, iar echipamentele de producţie trebuie să fie uşoare, pentru că sunt interzise camioanele folosite de obicei la filmări. Se poate obţine însă autorizaţia de staţionare pentru filmările în interiorul unor locuri private sau publice, cu condiţia să fie respectate regulile de distanţare fizică impuse de autorităţi.

Însă, subliniază Michel Gomez, citat de Le Figaro, companiile de asigurări sunt cele care vor întârzia cel mai mult reluarea activităţii.

Producătorii trebuie să fie protejaţi în cazul în care filmările sunt întrerupte de un virus, de exemplu, dacă se înregistrează un al doilea val de infectări. Potrivit lui Gomez, firmele de asigurări nu par să aibă intenţia să acopere acest risc. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici