Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Imaginile şi clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost difuzate pentru prima dată în prezenţa presei şi a publicului. Soţul victimei este acuzat că şi-a drogat sistematic soţia cu somnifere şi a recrutat zeci de bărbaţi străini pentru a o viola, timp de peste un deceniu.

Urmărește
426 afișări
Imaginea articolului Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Pentru prima dată, mai multe clipuri video şi fotografii au fost difuzate vineri, în prezenţa publicului, la aşa-numitul proces al violurilor din Mazan, relatează AFP. Revenind asupra deciziei iniţiale a preşedintelui său, Roger Arata, tribunalul penal din Vaucluse a decis, după o lungă dezbatere între părţi, că imaginile difuzate în timpul acestui proces vor fi de acum înainte difuzate în prezenţa presei şi a publicului.

Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a înregistrat video multe dintre infracţiunile comise împotriva fostei sale soţii şi a recunoscut acuzaţiile aduse împotriva sa. Cu toate acestea, alţi 50 de bărbaţi sunt acuzaţi de viol alături de el, iar înregistrările video sunt considerate dovezi semnificative în acest caz.

Judecătorul a anunţat vineri că, înainte de vizionarea imaginilor, va exista un anunţ în sala de judecată „prin care li se va permite persoanelor sensibile şi minorilor să părăsească sala”. El a adăugat că probele video proiectate vor fi difuzate doar atunci când vor fi „strict necesare pentru expunerea adevărului”, la cererea uneia dintre părţi.

Publicul francez a fost şocat de numărul de bărbaţi implicaţi în acest caz. Poliţia a reuşit să identifice doar 50 de suspecţi din cei 83 care au apărut în videoclipurile lui Dominique Pelicot. Vârstele lor variază între 26 şi 68 de ani, iar bărbaţii provin din toate categoriile sociale: pompieri, farmacişti, muncitori şi jurnalişti. Mulţi dintre ei sunt taţi şi soţi.

Dintre ceilalţi bărbaţi acuzaţi, doar 15 recunosc violul, iar toţi ceilalţi recunosc doar participarea la acte sexuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici