- Home
- Externe
- LONDRA, (29.10.2017, 12:27)
- Mihai Draghici
FT: Schimbări în domeniul investiţiilor speculative/ O nouă generaţie de manageri preia controlul
Fondatorii firmelor specializate în achiziţionarea masivă de capital privat se pregătesc să cedeze controlul unei noi generaţii de manageri, care se vor confrunta cu un mediu de afaceri mai restrictiv, comentează Financial Times într-un articol intitulat "Apusul erei barbarilor pieţelor de capital".
Urmărește
901 afișări
Financial Times: Apusul erei "barbarilor" firmelor de investiţii / Mediu de afaceri restrictiv pentru noii manageri
Nimănui nu-i place să fie numit barbar. La un sfert de secol după ce preluarea, în 1988, a firmei RJR Nabisco de către Kohlberg Kravis Roberts a inspirat romanul bestseller "Barbarii de la poartă" ("Barbarians at the Gate"), unul dintre fondatorii grupului privat de investiţii de capital oferă o descriere alternativă asupra firmei sale. George Roberts, R-ul din KKR, a declarat la o conferinţă organizată de Financial Times în New York că el consideră KKR drept prima forţă într-un front de investitori care au perturbat ordinea capitalistă în anii 1980 prin implicarea în efortul admirabil al dezagregării corporatiste. KKR a făcut companiile mai eficiente, susţine el. "Oamenii uită că RJR nu avea de fapt nicio conducere", adaugă George Roberts.
"În prezent, George Roberts şi generaţia fondatorilor firmelor de acest tip au devenit miliardari care deţin controlul asupra universului serviciilor financiare prin cumpărarea de companii şi creşterea gradului de îndatorare, în efortul de a perturba echipe de management care au poziţii confortabile şi a forţa astfel reducerea costurilor de producţie şi a impozitelor aplicate. Îi eclipsează pe majoritatea managerilor companiilor înscrise pe Wall Street la capitolul profitabilităţii obţinute (...)", subliniază editorialiştii FT Henny Sender şi Gary Silverman, precizând însă că "fondatorii unora dintre cele mai mari firme specializate în cumpărarea masivă de capital privat se pregătesc să cedeze controlul unei noi generaţii, care se va confrunta cu un mediu de afaceri mai restrictiv".
"Acum, aceşti factori perturbatori sunt la rândul lor afectaţi de perturbări. Liderii tranzacţiilor de achiziţii de capital din era barbară au trecut aproape toţi de vârsta pensionării şi depun eforturi pentru a preda firme create după propriul model unei noi generaţii de manageri, care se vor confrunta cu un mediu mai restrictiv. Această lume nouă este marcată de aparenţa unui număr din ce în ce mai mare de competitori care exercită presiuni asupra tarifelor. În acelaşi timp, sfârşitul politicilor financiare flexibile, adus de crizele financiare globale, sporeşte riscurile îndatorărilor masive. Iar în balanţă sunt averile de miliarde de dolari acumulate de înşişi fondatorii firmelor de investiţii în capital privat. Companii mari precum Carlyle, KKR, Blackstone şi Apollo s-au înscris pe burse, astfel că cea mai mare parte a fondurilor acumulate de managerii lor este dependentă de valoarea acţiunilor. Multe dintre aceste fonduri vor depinde de reuşitele succesorilor actualilor manageri", explică editorialiştii Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
"Toate aceste firme s-au înscris la burse cu ideea că modelul lor de afaceri va dăinui. Dar concurenţa, presiunile asupra tarifelor şi alţi factori au diminuat bucuria modelelor iniţiale de afaceri fără totuşi a le distruge. Pentru fondatori, este dificil să facă investiţii folosind toate fondurile. În plus, trebuie să facă faţă succesiunii managerilor şi să construiască echipe bune, care să permită continuarea activităţilor şi exinderea legăturilor de afaceri", explică Roy Smith, profesor emerit de Management la Institutul de afaceri Leonard N. Stern al Universităţii din New York.
Săptămâna aceasta, Carlyle a devenit primul grup gigant de profil care predă puterea unei noi generaţii de manageri. Kewsong Lee şi Glenn Youngkin, amândoi în vârstă de 51 de ani, vor ocupa împreună funcţii de directori generali la firma de investiţii cu sediul în Washington. Fondatorii David Rubenstein şi William Conway, amândoi în vârstă de 68 de ani, rămân preşedinţi. Daniel D’Aniello, în vârstă de 71 de ani, al treilea cofondator, devine preşedinte emerit al companiei.
În anul 2015, David Rubenstein evoca perspectivele afacerilor pe pieţe de capital. "Firmele tradiţionale vor achiziţiona companii care până acum erau considerate alternative", afirma Rubenstein, explicând că supravieţuirea va depinde de abilităţile managerilor de stil vechi de a demonstra că perturbă pieţele pentru a face capitalismul mai eficient, că nu sunt barbarii din cărţile şi legendele despre Wall Street.
"Principala provocare a sectorului investiţiilor în următorii zece ani va fi să demonstreze că achiziţiile de capital aduc valoare companiilor şi economiei, că sunt zone de investiţii prudente, sigure şi productive", sublinia David Rubenstein.
Citeşte şi: Acesta este cel mai PUTERNIC paşaport din lume. Pe ce loc se poziţionează România în acest top inedit
Citeşte şi: Un mort şi şase răniţi, după ce un elicopter al misiunii militare SUA din Afganistan s-a prăbuşit
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe