- Home
- Externe
- WASHINGTON, (13.04.2019, 23:18)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Financial Times: Miniştrii de Finanţe cred că se va consolida creşterea economică la nivel global
Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale au finalizat sesiunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale într-o atmosferă pozitivă, afirmând că în următoarele luni creşterea economică probabil se va consolida, iar perspectivele pentru 2020 vor fi îmbunătăţite.
Urmărește
372 afișări
FT: Miniştrii de Finanţe cred că se va consolida creşterea economică la nivel global
După ce săptămâna a început cu reducerea perspectivelor asupra economiei globale, comunicatul final reflectă o percepţie generalizată a miniştrilor că FMI a avut o atitudine uşor prea sumbră în prognoze.
Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale au subliniat că persistă riscuri semnificative asupra perspectivelor de creştere economică din cauza tensiunilor comerciale, în absenţa instrumentelor clare de gestionare a eventualelor situaţii de recesiune şi în contextul eventualelor şocuri de genul Brexit, dar aşteptările sunt pentru îmbunătăţirea datelor economice, constată Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Pieţele financiare au avut reacţii mai favorabile asupra perspectivelor economice mondiale, simţind o atenuare a tensiunilor comerciale şi o probabilitate redusă de producere a unui Brexit cu efecte negative semnificative, iar atitudinea începe să se reflecte asupra datelor economice, apărând surprize de genul productivităţii industriale în Europa.
Christine Lagarde, directorul general FMI, a atras atenţia că situaţia economică mondială rămâne "delicată", dar a admis că se poate îmbunătăţi dacă ţările "fac ceea ce trebuie" şi evită acţiunile negative. Lagarde a evidenţiat importanţa soluţionării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China.
Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, a declarat că riscurile nu au dispărut, dar a remarcat că riscul producerii unui Brexit dezordonat s-a atenuat, iar mijloacele de stimulare economică utilizate de China par a avea efecte. Economia zonei euro manifestă o "rezistenţă remarcabilă", fiind create locuri de muncă, sectorul serviciilor fiind puternic şi înregistrându-se creşteri salariale "aproape peste tot, nu doar în principalele ţări" ale uniunii monetare europene.
Unii analişti au apreciat că FMI a avut prognoze prea sumbre. "Lumea se află într-o situaţie diferită de cea de la sfârşitul anului trecut. Conflictul comercial SUA-China generează acum mai puţine preocupări, iar economia mondială beneficiază de pe urma modificării politicilor monetare. Contracţiile economice pot fi eliminate de pe agendă mult timp", consideră Angel Ubide, şeful departamentului pentru cercetare economică de la Citadel.
Rezerva Federală din SUA a renunţat la planurile de majorare a dobânzilor de politică monetară anul acesta, lucru care a generat sentimentul că nu vor fi înăsprite mai mult condiţiile financiare la nivel mondial în 2019.
Însă decizia Fed de a flexibiliza politicile monetare pe fondul presiunilor preşedintelui Donald Trump a generat preocupări că lumea şi-ar putea pierde încrederea că băncile centrale iau decizii în funcţie de cifre mai degrabă decât la indicaţiile politicienilor.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Donald Trump vrea să trimită imigranţii aflaţi în ilegalitate în oraşe conduse de politicieni democraţi: Ar trebui să îi facă foarte fericiţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe