Finlanda vrea să le interzică cetăţenilor ruşi să cumpere proprietăţi în ţară

Finlanda propune interzicerea achiziţiilor de proprietăţi de către cetăţeni ruşi pentru a proteja securitatea naţională, relatează Reuters.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Finlanda vrea să le interzică cetăţenilor ruşi să cumpere proprietăţi în ţară

Finlanda vrea să le interzică cetăţenilor ruşi să cumpere proprietăţi în ţară

Guvernul Finlandei intenţionează să interzică majorităţii cetăţenilor ruşi să cumpere proprietăţi imobiliare în ţară, în încercarea de a proteja securitatea naţională, a declarat luni ministrul Apărării, Antti Hakkanen.

Relaţiile dintre Finlanda şi Rusia s-au deteriorat masiv în urma invaziei Rusiei în Ucraina din 2022, care a determinat Helsinki să adere la NATO după decenii de neutralitate.

Proiectul de lege propus îi va exclude de la interdicţie pe cei cu dublă cetăţenie şi pe cei ruşi care locuiesc permanent în Finlanda sau în alte ţări membre ale Uniunii Europene.

Decizia finală privind această interdicţie va fi supusă consultărilor cu experţii înainte de a fi intra la vot în Parlament.

„Reglementările au scopul de a preveni influenţe ostile potenţiale asupra Finlandei”, a declarat ministrul Hakkanen, într-o conferinţă de presă.

Finlanda monitorizează deja aproximativ 3.500 de proprietăţi din ţară deţinute de cetăţeni ruşi, conform declaraţiilor ministrului, fără a oferi detalii suplimentare.

În ultimele luni, Helsinki a încercat să limiteze achiziţiile imobiliare ale cetăţenilor ruşi în zone strategice, blocând trei tranzacţii în octombrie anul trecut şi alte trei în luna ianuarie a acestui an.

Finlanda, care are o graniţă de 1.340 de kilometri cu Rusia, a închis toate punctele de frontieră şi a acuzat Kremlinul că foloseşte migraţia ca armă, încurajând migranţii din Asia şi Africa să solicite azil în Finlanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici