- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (13.11.2024, 08:43)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Floarea cadavru” atrage mii de vizitatori în Australia, înflorind doar o dată la zece ani
- „Darth Vapor”, numele amuzant pe care publicul l-a dat unei „flori cadavru” dintr-o grădină botanică din California, este doar unul dintre exemplarele care atrag atenţia asupra acestei specii rare.
- Un alt exemplar cu un miros puternic şi neplăcut atrage zilele acestea mii de vizitatori în Australia.
Urmărește
1316 afișări
Mii de australieni stau la rând să vadă „floarea cadavru” care înfloreşte doar o dată la zece ani
O altă „floare cadavru” similară a început să înflorească recent la Grădina Botanică din Geelong, situată la sud de Melbourne, atrăgând mii de vizitatori curioşi. Cu un miros puternic şi neplăcut, adesea comparat cu cel de carne în descompunere, floarea cadavru este o atracţie deosebită pentru cei care vor să fie martorii unui fenomen rar.
Floarea cadavru, cunoscută pentru parfumul său puternic de „cadavru”, înfloreşte o dată la 10 ani, iar fiecare înflorire durează doar 24 până la 48 de ore. De la instalarea sa în grădina botanică în 2021, planta din Geelong a fost atent monitorizată de horticultori, iar când a început să înflorească luni, 11 noiembrie, aproximativ 5.000 de vizitatori au venit să o vadă în prima zi, potrivit declaraţiilor lui Reese McIlvena, directorul Geelong Parks.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Vizitatorii au descris mirosul ca fiind „similar cu cel al unui şoarece mort” sau „un iaz împuţit”, potrivit site-ului oraşului, citat de CNN.
Grădina botanică a anunţat că va rămâne deschisă non-stop până miercuri seara, când se preconizează că înflorirea se va încheia. Pentru cei care nu pot fi prezenţi fizic, grădina a lansat şi o transmisie live a plantei, care a strâns zeci de mii de vizualizări online de la spectatori din întreaga lume.
Unii vizitatori au revenit de mai multe ori pentru a observa floarea cadavru în diferite stadii ale înfloririi sale. Procesul include desfăşurarea lentă a „frunzelor” sale cu aspect de volan, care se ridică în jurul unui spadix central galben – o coloană verticală care susţine sute de flori mici la baza sa. Înflorirea spectaculoasă atrage muşte şi gândaci, care sunt atraşi de mirosul specific pentru a contribui la polenizarea plantei.
„Pe măsură ce Grădina Botanică Geelong îşi deschide porţile pentru acest eveniment extraordinar, putem aprecia rolul vital pe care grădinile botanice îl joacă în promovarea speciilor de plante rare şi unice”, a declarat Ali Wastie, directorul executiv al City of Greater Geelong, citat de CNN.
Floarea cadavru este clasificată drept „pe cale de dispariţie” de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN), iar conservarea acestei specii rare este importantă, având în vedere declinul habitatului său nativ din pădurile tropicale de pe insula Sumatra, Indonezia.
Planta poate trăi între 30 şi 40 de ani, dar înfloreşte doar de câteva ori în această perioadă. Habitatul natural al florii cadavru a fost puternic afectat de despăduriri şi transformarea terenurilor în plantaţii, ceea ce a dus la o populaţie sălbatică estimată la doar câteva sute de exemplare. Protejată legal în Indonezia, floarea cadavru este cultivată acum în zeci de grădini botanice din lume pentru a ajuta la conservarea sa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Vocea generată de AI a lui Jerry Garcia va fi folosită pentru a nara audiobook-uri şi articole
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe