FMI reduce estimările de creştere economică la nivel mondial

  • FMI reduce estimările de creştere economică la nivel mondial, în contextul pandemiei
  • FMI: Valoarea PIB-ului mondial va creşte cu 5,9% în 2021, estimarea fiind în scădere cu 0,1% faţă de cea din iulie
  • FMI a revizuit în creştere, la nivelul de 5,1%, creşterea economică a Uniunii Europene
Urmărește
663 afișări
Imaginea articolului FMI reduce estimările de creştere economică la nivel mondial

FMI reduce estimările de creştere economică la nivel mondial

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a redus uşor, într-un raport prezentat marţi, estimările privind creşterea economică la nivel mondial, în contextul restricţiilor antiepidemice şi inflaţiei, însă a revizuit în creştere perspectivele pentru Uniunea Europeană.

Conform proiecţiilor prezentate în raportul privind "Perspectivele Economice Mondiale", valoarea PIB-ului global ar urma să crească în 2021 cu 5,9% (în scădere cu 0,1% comparativ cu estimările din iulie). Pentru anul 2022, FMI estimează o creştere economică la nivel global de 4,9%.

Statele Unite ar urma să înregistreze o creştere economică de 6,0% în 2021 (în scădere cu 1,0% faţă de estimarea din iulie) şi de 5,2% în 2022.

Uniunea Europeană va înregistra o creştere economică de 5,1% în 2021 (în plus cu 0,4% faţă de prognoza din iulie) şi de 4,4% în 2022. Zona euro va înregistra o creştere de 5,0% în 2021 (în creştere cu 0,4% în raport cu estimarea din iulie) şi de 4,3% în 2022, potrivit raportului FMI, vizualizat de MEDIAFAX.

Germania ar urma să aibă o creştere de 3,1% în 2021, Franţa de 6,3%, iar Italia de 5,8%.

Economia Chinei va avea o creştere de 8,0% în 2021 (în scădere cu 0,1% faţă de estimarea din iulie) şi de 5,6% în 2022. India probabil va înregistra o creştere economică de 9,5% în 2021 şi de 8,5% în 2022.

"Relansarea economică mondială continuă, dar ritmul a slăbit, din cauza efectelor pandemiei. În contextul variantei foarte transmisibile Delta, bilanţul deceselor la nivel mondial a ajuns la aproape cinci milioane, iar riscurile în materie de sănătate persistă, blocând revenirea totală la normalitate. Focarele pandemice care afectează segmente esenţiale ale reţelei globale de aprovizionare au avut ca efect perturbări lungi ale aprovizionării, alimentând în plus inflaţia în multe ţări. La modul general, riscurile asupra perspectivelor economice s-au amplificat, iar negocierile politice au devenit mai complexe", subliniază Fondul Monetar Internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fmi,
economie,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici