Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat din arestul poliţiei şi dus în faţa unui tribunal din Paris

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat miercuri din arestul poliţiei din Franţa şi a fost transferat la tribunal pentru interogatoriu înainte de o potenţială punere sub acuzare, au declarat procurorii pentru CNN.

Urmărește
824 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat din arestul poliţiei şi dus în faţa unui tribunal din Paris

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat din arestul poliţiei şi dus în faţa tribunalului în Franţa

Pavel Durov a fost eliberat din arestul poliţiei franceze şi transferat la tribunal, notează CNN. Biroul procurorului din Paris a declarat că acesta va fi acum supus unui „interogatoriu iniţial şi unei posibile inculpări”.

El a fost arestat în Franţa pe 24 august în baza unui mandat pentru acuzaţii legate de o serie de infracţiuni, inclusiv acuzaţii potrivit cărora platforma sa ar fi fost complice la sprijinirea fraudatorilor, a traficanţilor de droguri şi a persoanelor care răspândesc pornografie infantilă, scrie CNN.

Arestarea în Paris a miliardarului de origine rusă nu a fost „în niciun caz politică”, a afirmat preşedintele francez Emmauel Macron într-o reacţie pe platforma X.

Aplicaţia Telegram a fost lansată în 2013 de Durov şi fratele său, Nikolai. La vârsta de 20 de ani, Pavel Durov a devenit cunoscut sub numele colocvial de „Mark Zuckerberg al Rusiei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici