Forţele armate israeliene cumpără muniţie cu precizie ghidată „Iron Sting” de la Elbit Systems. Contractul valorează 220 de milioane de dolari

Ministerul apărării din Israel a semnat o comandă pentru muniţia cu precizie ghidată „Iron Sting”, produsă de compania israeliană Elbit Systems, anunţă compania, într-un comunicat de presă. Contractul a fost semnat de generalul-maior (rez.) Eyal Zamir, director general al departamentului care se ocupă de achiziţiile militare, din cadrul ministerului.

Urmărește
5355 afișări
Imaginea articolului Forţele armate israeliene cumpără muniţie cu precizie ghidată „Iron Sting” de la Elbit Systems. Contractul valorează 220 de milioane de dolari

Forţele armate israeliene cumpără muniţie cu precizie ghidată „Iron Sting” de la Elbit Systems. Contractul valorează 220 de milioane de dolari

Muniţia cu precizie ghidată va îmbunătăţi capabilităţile operaţionale ale forţelor terestre israeliene, transmite compania.

„Iron Sting” ( ebr. Oketz Plada) este un mortier cu muniţie ghidată de 120 de mm, are o rază de acţiune de până la 10 km şi deţine mai multe moduri de operare (Point Detonation, Point Detonation Delay şi Proximity Sensor). Perioada de încărcare a sistemului este de 15 secunde. Contractul se va desfăşura pe o perioadă de doi ani.

„Iron Sting” este echipat cu sisteme de ghidare prin laser şi GPS foarte avansate, care pot asigura ţintirea precisă a unui obiectiv, în timp ce minimizează numărul victimelor colaterale. Aceste capabilităţi sunt necesare forţelor israeliene având în vedere faptul că acestea desfăşoară operaţiuni militare în condiţii de luptă complexe şi în medii urbane.

În acest moment, Israelul luptă pe mai multe fronturi, fiind atacat din diverse direcţii, dar în special de militanţi sau miliţii susţinute de Iran. Astfel, armata israeliană se luptă cu membrii Hamas, în Gaza, cu membrii Hezbollah, din Liban, rebelii houthi din Yemen şi miliţiile din Siria şi Irak, susţinute de Iran.

În ultimele zile, riscul unui conflict la scară largă între Israel şi Hezbollah a crescut exponenţial, mai ales în urma unui atac al Hezbollah, care a avut loc duminică dimineaţă asupra unui teren de fotbal din Înălţimile Golan, în urma căruia au murit 12 copii. De atunci, Israelul a transmis că va pregăti un răspuns pe măsură pentru Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici