Forţele armate ucrainene controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi în regiunea Kursk, afirmă Sîrskîi, comandantul Armatei Ucrainene

  • Oleksandr Sîrskîi, comandantul Forţelor Armate Ucrainene, a raportat că trupele ucrainene controlează acum aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi din teritoriul rus în regiunea Kursk, prima recunoaştere oficială a ofensivelor ucrainene în Rusia.
  • Guvernul ucrainean pregăteşte un plan umanitar pentru zona operaţională, iar blocul economic, condus de Yuliia Svyrydenko, se concentrează pe creşterea părţii de producţie ucraineană în achiziţiile publice şi stabilirea de contracte pe termen lung pentru companiile ucrainene.
  • Directivele recente solicită agenţiilor ucrainene să dezvolte strategii pentru returnarea cetăţenilor ucraineni din captivitatea rusă şi pentru obţinerea permisiunii internaţionale de a utiliza arme cu rază lungă de acţiune pentru apărarea teritoriului ucrainean.
Urmărește
2019 afișări
Imaginea articolului Forţele armate ucrainene controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi în regiunea Kursk, afirmă Sîrskîi, comandantul Armatei Ucrainene

Forţele armate ucrainene controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi în regiunea Kursk, afirmă Sîrskîi, comandantul Forţelor Armate Ucrainene

Forţele Armate Ucrainene, comandate de Oleksandr Sîrskîi, au raportat progrese semnificative în ofensiva în curs în regiunea Kursk din Federaţia Rusă, scrie UNN Ucraina. Potrivit lui Sîrskîi, forţele ucrainene controlează în prezent aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi de teritoriu rus în această zonă. Operaţiunea ofensivă face parte din eforturile strategice mai ample ale Ucrainei în regiune, iar Sîrskîi a asigurat că situaţia rămâne sub control.

Această dezvoltare marchează prima recunoaştere oficială din partea autorităţilor ucrainene a operaţiunilor lor ofensive pe teritoriul rus. Pe 12 august, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a convocat o întâlnire cu Statul Major al Comandantului Suprem pentru a revizui progresele şi implicaţiile strategice ale operaţiunii. În cadrul acestei întâlniri, Sîrskîi a informat conducerea despre angajamentele de pe front şi despre statutul controlului ucrainean în regiunea Kursk. Guvernul ucrainean pregăteşte, de asemenea, un plan umanitar pentru zona operaţională, conform instrucţiunilor date Ministerului de Interne şi altor organisme guvernamentale importante.

În plus, blocul economic ucrainean, condus de Primul Viceprim-ministru Yuliia Svyrydenko, se concentrează pe creşterea părţii de producţie ucraineană în achiziţiile publice. Guvernul lucrează la stabilirea de contracte pe termen lung şi predictibile pentru companiile ucrainene, pentru a consolida rezilienţa economică.

În plus, au fost date directive pentru diverse agenţii ucrainene, inclusiv Serviciul de Informaţii al Apărării, Serviciul de Securitate şi Ministerul de Interne, pentru a dezvolta strategii pentru returnarea cetăţenilor ucraineni din captivitatea rusă. De asemenea, se fac eforturi continue pentru a obţine permisiunea din partea partenerilor internaţionali pentru utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune în apărarea teritoriului ucrainean.

Autorităţile ruse au afirmat că trupele ucrainene controlează 28 de aşezări în regiunea Kursk. Situaţia rămâne fluidă, cu evaluări şi ajustări continue ale strategiilor militare şi umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici