Gharsalli nu a precizat câte persoane au fost arestate, în această conferinţă de presă comună susţinută luni împreună cu miniştrii de Interne britanic, francez şi german, la hotelul unde un atacator a comis aceste atrocităţi.
Ministrul tunisian a declarat, citat de BBC, că aproximativ 1.000 de militari urmează să fie mobilizaţi pentru a apăra staţiunile tunisiene din zona de coastă.
Miniştrii au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere, anterior, pe plaja pe care au fost ucise cele mai multe dintre victime.
Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat că Germania susţine măsurile tunisiene în vederea protejării turiştilor. „Am venit să ne exprimăm solidaritatea cu această deocraţie tânărră şi încă vulnerabilă”, a declarat el. „Suntem hotărâţi să arătăm că libertatea este mai puternică decât terorismul”, a adăugat ministrul.
De Maiziere a făcut aceste declaraţii în contextul în care Ministerul german de Externe a confirmat că printre victime se află un al doilea turist german.
Optsprezece britanici şi trei irlandezi au fost ucişi în atac, potrivit autorităţilor locale. Tunisia a confirmat totodată moartea unui belgian şi a unui portughez.
Ministrul britanic de Interne Theresa May a adus un omagiu personalului hotelului, care i-a protejat pe oaspeţi de atacator, şi a subliniat că în spatele morţii şi distrugerii se află o „ideologie pervertită”.
Ea şi-a exprimat susţinerea faţă de Tunisia, o ţară considerată singurul succes democratic după valul „primăverii arabe” din 2011.
Gruparea extremistă Statul Islamic (SI), care a cucerit zone vaste în Siria şi Irak, a revendicat atacul comis de către Seifeddin Rezgui, în vârstă de 24 de ani.
Gruparea a revendicat, de asemenea, un atac sinucigaş într-o moschee şiită din Kuwait, soldat cu 27 de morţi, comis în aceeaşi zi.