Forţele ucrainene s-au retras de la sud-est de Pokrovsk pentru a evita încercuirea ruşilor

Avansarea ruşilor spre oraşul Pokrovsk a dus la retragerea forţelor ucrainene de la sud-est de această aşezare, scrie ISW, care subliniază că trupele ruseşti nu şi-au atins obiectivul de a încercui ucrainenii în această zonă, relatează Monitorul Apărării şi Securităţii.

Urmărește
3818 afișări
Imaginea articolului Forţele ucrainene s-au retras de la sud-est de Pokrovsk pentru a evita încercuirea ruşilor

Imagine cu caracter ilustrativ

Imagini surprinse prin satelit, pe 22 august, arată că forţele ruseşti au capturat recent Ptiche, la sud-est de Pokrovsk, şi că au avansat spre sud, astfel confirmându-se informaţiile care au circulat anterior în spaţiul public cu privire la controlul asupra părţii de est a Karlivske.

Înaintatarea recentă a ruşilor la sud şi sud-est de T-0511 a echilibrat frontul rusesc la est şi sud-est de Pokrovsk, dar nu a dus la o încercuire a ucrainenilor. Pe măsură ce ruşii s-au apropiat de E-50, au ameninţat forţele ucrainene cu încercuirea, ducând la o retragere a acestora. Un purtător de cuvânt al brigăzii ucrainene de pe frontul Pokrovsk a recunoscut pe 22 că s-a retras pentru a proteja personalul militar.

În acelaşi raport al ISW, este subliniat şi faptul că rata operaţiunilor aviatice ale Rusiei a scăzut pe aproape toată suprafaţa frontului, deşi această scădere ar putea fi temporară, cauza sa nefiind clară.

De asemenea, se pare că forţele ruseşti au avansat şi la nord de Siversk, în Chasiv Iar, şi la sud-est de Toreţk.

În ultimele zile, au apărut tot mai multe întrebări cu privire la cât timp pot ucrainenii să menţină operaţiunea din Kursk, având în vedere că pe frontul din Ucraina lucrurile s-au înrăutăţit în ultima perioadă. Unii specialişti cred că Ucraina se aştepta ca Rusia să retragă anumite forţe de pe acestă direcţie odată cu ofensiva din Rusia.

Cu toate acestea, Washingtonul a anunţat că susţine operaţiunea ucrainenilor în Rusia, deşi nu îi este clar scopul acesteia. Mai mult decât atât, a fost anunţat un nou ajutor militar, de 125 de milioane de dolari, pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici