Fost ambasador al SUA la ONU acuză ca „falimentară din punct de vedere moral” o decizie a lui Biden

Fostul ambasador al SUA la ONU, Mark Wallace, a calificat decizia lui Joe Biden de a nu sprijini atacurile israeliene asupra instalaţiilor nucleare iraniene drept „falimentară din punct de vedere moral”, într-o declaraţie pentru Sky News.

Urmărește
408 afișări
Imaginea articolului Fost ambasador al SUA la ONU acuză ca „falimentară din punct de vedere moral” o decizie a lui Biden

Fost ambasador al SUA la ONU acuză ca „falimentară din punct de vedere moral” o decizie a lui Biden

Informaţiile din această săptămână au sugerat că Israelul ia în considerare atacuri asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului ca răspuns la barajul masiv de rachete al Teheranului asupra oraşelor israeliene de marţi.

Preşedintele Joe Biden a fost întrebat dacă ar sprijini un astfel de act, răspunsul acestuia fiind că nu.

Mark Wallace este acum director executiv la grupul de campanie United Against Nuclear Iran şi a declarat pentru Sky News că răspunsul preşedintelui Biden a fost „nepotrivit”.

„Pentru preşedintele american, care, în opinia mea, nu a reuşit să descurajeze în mod adecvat agresiunea Iranului, să indice Israelului, după ce a suferit cel mai mare atac cu rachete balistice din istorie, că acele amplasamente nucleare sunt cumva în afara limitelor de răspuns, cred că este într-adevăr falimentar din punct de vedere moral şi nepotrivit”.

Wallace a susţinut că instalaţiile nucleare ale Iranului sunt „pur şi simplu pentru a ameninţa existenţa statului Israel” şi nu există „niciun scop civil legitim” pentru acestea.

„Aceste instalaţii nucleare nu pot fi percepute de nimeni care se pricepe la energia nucleară ca fiind altceva decât o utilizare militară”, a spus el pentru sursa citată.

„Iranul îmbogăţeşte uraniu la peste 60%. Nu există nicio utilizare civilă imaginabilă pentru o astfel de îmbogăţire. De asemenea, se întâmplă ca Iranul să deţină cele mai mari rezerve de gaz şi petrol - nu are nevoie de energie nucleară civilă.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
biden,
ambasador,
israel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici