Fost şef al Armatei poloneze: Dacă Rusia trece graniţa în Lituania, vom lovi direct Sankt Petersburg

Fostulul şef al Armatei Poloneze, generalul Rajmund Andrzejczak: „Dacă forţele ruse trec graniţa în Lituania, vom lovi toate punctele strategice ale Rusiei pe o rază de 300 de kilometri în primele minute. Vom lovi direct Sankt Petersburg".

Urmărește
911 afișări
Imaginea articolului Fost şef al Armatei poloneze: Dacă Rusia trece graniţa în Lituania, vom lovi direct Sankt Petersburg

Fost şef al Armatei poloneze: Dacă Rusia trece graniţa în Lituania, vom lovi direct Sankt Petersburg

Generalul polonez Rajmund Andrzejczak, vorbind la Conferinţa de Apărare a Mării Baltice, a declarat referitor la viziunea poloneză asupra situaţiei de securitate europeană: „În cazul unei victorii ruseşti în Ucraina, am avea o divizie rusă la Lviv, una la Brest şi una la Grodno... Polonia şi Lituania ar fi apoi înconjurate de forţele ruseşti... Rusia trebuie să înţeleagă că un atac asupra Poloniei sau a ţărilor baltice va fi, de asemenea, sfârşitul său"

Generalul în rezervă polonez a precizat apoi că: „dacă Rusia atacă chiar şi un centimetru din teritoriul lituanian, răspunsul va veni imediat. Nu în prima zi, ci în primul minut. Vom lovi toate ţintele strategice pe o rază de 300 km. Vom ataca Sankt Petersburg direct". 

Este o evaluare realistă, dar în acelaşi timp îngrijorătoare, a ceea ce ar putea avea de înfruntat Europa în viitor.  Guvernul polonez, dintre toţi membrii europeni ai NATO, face de departe cea mai agresivă încercare de a se pregăti pentru astfel de eventualităţi.

Până în 2030, Polonia are ambiţia să aibă cea mai puternică Forţă Terestră de pe continent, cu peste 300.000 militari, dotaţi cu 1.500 de tancuri moderne, 800 de lansatoare mobile de rachete, drone etc. Polonia începe, de anul acesta, să fortifice graniţa cu Belarus şi Kaliningrad.

Şi şeful Statului Major al Apărării din România, generalul Gheorghiţă Vlad, a transmis la conferinţa BSDA din anul acesta că, din estimările MApN, războiul din Ucraina ar putea degenera într-un conflict mai mare şi România trebuie să se pregătească pentru orice eventualitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici