Fosta preşedintă elveţiană Micheline Calmy-Rey, atacată cu o tartă la Geneva - VIDEO

Fosta preşedintă a Confederaţiei helvetice Micheline Calmy-Rey a fost ţinta unui atac dur cu o tartă, luni seara, la Geneva, comis de un fost client al Băncii Cantonale a Genevei (BCGE), potrivit unei înregistrări video care circulă pe Internet.

Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Fosta preşedintă elveţiană Micheline Calmy-Rey, atacată cu o tartă la Geneva - VIDEO

Fosta preşedintă elveţiană Micheline Calmy-Rey, atacată cu o tartă la Geneva - VIDEO

Înregistrarea video o prezintă pe Calmy-Rey în timp ce este abordată pe stradă de un bărbat care afirmă că se numeşte Eric Dougoud, acesta reproşându-i că a încălcat mai multe articole ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului în cazul BCGE, intens mediatizat de presa geneveză în urmă cu aproximativ zece ani.

"Nu am încălcat absolut nimic", îi răspunde fosta conducătoare elveţiană, moment în care bărbatul scoate dintr-o pungă ceea ce pare a fi o tartă pe care o zdrobeşte fără menajamente pe faţa lui Calmy-Rey.

Şocul este atât de puternic, încât fosta preşedintă face câţiva paşi înapoi şi aproape cade pe spate.

Agresorul poartă o vestă inscripţionată cu numele site-ului bandedecopainsgenevois.ch, care critică BCGE şi conducerea acesteia.

Calmy-Rey a făcut parte din Consiliul de Administraţie al băncii şi era ministru de Finanţe al cantonului Geneva atunci când instituţia a fost salvată, în 2000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici