Fostul consilier pentru Rusia al lui Trump infirmă ipoteza ingerinţelor Ucrainei în alegerile prezidenţiale din 2016

Fostul consilier al preşedintelui Donald Trump pentru relaţia cu Rusia, Fiona Hill, a respins scenariul unei implicări a Kievului în cadrul scrutinului prezidenţial din Statele Unite din 2016, promovat de unii oficiali republicani, ce ar absolvi Moscova de aceleaşi acuzaţii, scrie agenţia Reuters.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Fostul consilier pentru Rusia al lui Trump infirmă ipoteza ingerinţelor Ucrainei în alegerile prezidenţiale din 2016

Fostul consilier pentru Rusia al lui Donald Trump infirmă ipoteza ingerinţelor Ucrainei în alegerile prezidenţiale din 2016

Fiona Hill a făcut apel, în cadrul audierii aferenete anchetei care îl vizează pe liderul de la Casa Albă, Donald Trump, şi care ar putea duce la demiterea acestuia, la contracararea „falsurilor motivate politc” de către membrii Congresului american, cu referire la acuzaţiile adresate Kievului privvind ingerinţele în alegerile din Statele Unite din 2016.

În cadrul audierii din faţa Comisiei pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, fosta consilieră a lui Trump a sugerat că unii membri ai panelului, prin intermediul întrebărilor şi a afirmaţiilor emise, încearcă să absolve Rusia de acuzaţiile conform cărora s-ar fi implicat în cursa electorală din 2016, inculpând mai degrabă Ucraina de un astfel de demers.

Unii membri republicani ai Comisiei care coordonează audierea şi care este condusă de democraţi au promovat această teorie, asumată de Donald Trump şi de aliaţii săi politici şi discreditată vehement de Fiona Hill.

„Aceasta este o naraţiune fictivă care a fost perpetuată şi propagată de înseşi serviciile ruse de securitate”, a declarat Hill, care a ocupat funcţia de director pentru afacerile privind Europa şi Rusia, în cadrul Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă, până în luna iulie a acestui an. „Pe parcurrsul investigaţiei, v-aş ruga să nu promovaţi falsuri motivate politic care avansează în mod clar interesele Rusiei”, a reiterat oficialul american.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Taguri:
sua,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici