Fostul preşedinte al Albaniei, Ilir Meta, a fost reţinut de poliţie pentru fapte de corupţie

  • Fostul preşedinte al Albaniei, Ilir Meta, a fost reţinut de poliţie.
  • Meta este acuzat de fapte de corupţie, au declarat luni purtătorul de cuvânt şi avocatul său.
  • Meta, în vârstă de 55 de ani, a fost preşedinte din 2017 până în 2022.
Urmărește
192 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al Albaniei, Ilir Meta, a fost reţinut de poliţie pentru fapte de corupţie

Purtătorul de cuvânt al lui Meta, Tedi Blushi, a declarat la o conferinţă de presă că arestarea a fost „necorespunzătoare” şi că va fi „condamnată de toţi albanezii patrioţi şi oneşti”, relatează Reuters.

Blushi se referea la imaginile prezentate de mass-media locală cu poliţişti mascaţi care opresc o maşină neagră şi aparent îl scot pe Meta, care părea să opună rezistenţă.

„Acest guvern va plăti preţul pe fiecare stradă şi în fiecare piaţă”, a spus Blushi, când a fost întrebat dacă vor exista proteste din partea susţinătorilor lui Meta.

Presa din Albania a relatat că Meta e acuzat de fapte de corupţie, spălare de bani şi ascunderea averii.

Avocatul lui Meta, Genci Gjokutaj, a confirmat că a fost reţinut în urma unor acuzaţii de corupţie, pe care acesta le-a negat. El nu a oferit detalii suplimentare.

Meta, în vârstă de 55 de ani, a fost preşedinte din 2017 până în 2022, iar anterior a fost prim-ministru şi preşedinte al parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici