Fostul preşedinte Petru Lucinschi pledează pentru schimbul de generaţii în politica din R. Moldova

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să voteze la alegerile legislative, menţionând că a sosit vremea schimbului de generaţii şi că este adeptul intrării tinerilor în politică, relatează ProTV Chişinău.

Urmărește
12 afișări

"Oamenii în vârstă trebuie să înţeleagă că vine o schimbare de generaţii în politică, oamenii trebuie să înţeleagă că doar cu tineri se poate realiza o schimbare şi doar aceasta ne poate scăpa de stagnarea în care ne aflăm", a precizat Petru Lucinschi.

El a anunţat că susţine activitatea Congresului Societăţii Civile, condus de omul de afaceri Fiodor Ghelici, devenit de curând purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) din regiunea autonomă găgăuză.

"Vreau să mă adresez către toţi alegătorii, dar în special către cei cărora nu le plac feţele, costumele sau cravatele politicienilor. Ieşiţi la vot. E unica şansă dacă vrem să trăim mai bine", a menţionat Ghelici.

El a precizat că a propus partidelor participante la alegeri să semneze un acord prin care acestea să se angajeze să respecte promisiunile făcute în campanie.

Până în prezent, Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), Alianţa Moldova Noastră (AMN), Uniunea Centristă din Republica Moldova (UCM) şi Partidul Democrat (PD) au semnat acest document, iar Partidul Liberal (PL) şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au refuzat. Acţiunea face parte dintr-o iniţiativă, lansată de congresul condus de Ghelici, de monitorizare a politicienilor pe durata campaniei electorale.

Potrivit ProTV Chişinău, cu o săptămână înainte de scrutin, mulţi alegători nu au decis cu cine vor vota. Ei susţin că nu ştiu nici câţi concurenţi electorali sunt, nici care sunt platformele electorale ale acestora.

Special pentru cei indecişi, săptămâna trecută a fost demarată în Republica Moldova caravana "Hai la vot". Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui program finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici