Fostul secretar american al Apărării şi fost şef al CIA: Ne îndreptăm în mod clar către un război

Fostul secretar american al Apărării şi fost şef al CIA, Leon Panetta, a declarat CNN că situaţia „a depăşit un prag”, după ce mai mult de 450 de persoane au fost ucise şi alte 1600 rănite în atacurile israeliene în Liban.

Urmărește
12899 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar american al Apărării şi fost şef al CIA: Ne îndreptăm în mod clar către un război

Fostul secretar american al Apărării şi fost şef al CIA: Ne îndreptăm în mod clar către un război

Mai mult de 450 de persoane au fost ucise şi alte 1.600 au fost rănite în atacurile aeriene israeliene în Liban luni, marcând cea mai sângeroasă zi din ţară de la războiul Hezbollah-Israel din 2006 - dar niciuna dintre părţi nu numeşte escaladarea actuală un război.

Fostul secretar american al Apărării şi fost şef al CIA, Leon Panetta, a declarat la CNN că situaţia „a depăşit un prag”.

„Ne îndreptăm în mod clar către un război mult mai amplu. Iar acest lucru face mult mai dificil pentru oricare dintre părţi să accepte orice fel de soluţie”.

Panetta a declarat că nu există nicio îndoială că liderii mondiali care se adună la New York pentru Adunarea Generală a ONU din această săptămână vor „vorbi foarte mult despre războiul care are loc acum între Israel şi Hezbollah şi despre faptul că acesta a devenit un război mai amplu”.

El a adăugat că SUA trebuie să precizeze că nu poate exista „un război total în Orientul Mijlociu”.

„Evident, Statele Unite vor continua să furnizeze aceste provizii, aşa cum au făcut-o din cauza legăturii noastre cu Israelul, dar, în acelaşi timp, este important să precizăm că nu putem avea un război total în Orientul Mijlociu. Chiar acum, acesta este momentul sau locul nepotrivit şi, sincer, toată lumea va plăti un preţ care cred că va fi devastator în ceea ce priveşte viitorul.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici