- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO: Chinezii şi indienii s-au bătut cu bâte metalice pe acoperişul lumii. De ce nu au folosit arme de foc
- Chinezii şi indienii s-au atacat luni cu pietre şi cu bâte metalice, înfăşurate în sârmă ghimpată, în regiunea disputată Ladakh, la vest de Himalaya.
- Armata indiană a difuzat imagini cu arma neconvenţională folosită în conflictul soldat cu cel puţin 20 de soldaţi indieni morţi.
- China nu a recunoscut niciun deces în rândul soldaţilor ei. Ambele puteri se acuză de incursiuni pe teritoriul celeilalte.
Confruntarea care a escaldat tensiunile dintre cele două puteri care deţin arma nucleară a avut loc în Ladakh (Kashmir), cel mai înalt platou din India.
Zona în jurul căreia există o veche dispută între China şi India este situată la vest de lanţul muntos Himalaya.
Graniţa este prost demarcată şi poate varia în funcţie de schimbările topografice. Luptele corp la corp s-au dat în Aksai Chin, o zonă controlată de China, dar revendicată de India.
Armata indiană a publicat online o imagine cu una din armele folosite în conflict de către chinezi. Este vorba de bare de fier, pe care sunt sudate cuie sau înfăşurate în sârmă ghimpată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Un oficial al armatei indiene a confirmat fotografia pentru BBC.
Ajai Shukla, expert în apărare, a descris folosirea unei astfel de arme drept un ”act barbar”. Poza a generat revoltă pe Twitter, dar nu a fost comentată oficial de cele două ţări.
De ce nu s-au folosit arme de foc? Tocmai pentru a nu escalada tensiunile. În 1996, China şi India s-au înţeles să interzică armele de foc sau explozibilii în zona disputată.
Practic, soldaţii din cele două tabere s-au bătut corp la corp, cu pietre şi bâte, la o altitudine de 4.267 de metri, pe malurile râului Galwan. Câţiva soldaţi au căzut în apele râului, cu o temperatură de sub zero grade.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO