Fotografiile de la petrecerile lui Berlusconi se află într-un seif din Columbia

Cele aproximativ 5.000 de fotografii realizate de fotoreporterul italian Antonello Zappadu, între care unele compromiţătoare pentru premierul Silvio Berlusconi şi interzise în Italia, se află într-un seif din Columbia, a declarat fotoreporterul.

23 afișări
Imaginea articolului Fotografiile de la petrecerile lui Berlusconi se află într-un seif din Columbia

Fotografiile de la petrecerile lui Berlusconi se află într-un seif din Columbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fotografiile, realizate la vila premierului italian şi pe aeroportul unde soseau invitatele, au fost făcute în perioada 2007 - 2009, a precizat fotograful într-o conferinţă de presă.

Filmul fotografic aparţine agenţiei columbiene Eco Prensa, înfiinţată de fotograful din Sardinia (căsătorit cu o columbiancă).

"Există mult interes pentru fotografiile mele", a spus Zappadu, după ce imagini au fost postate luni şi marţi pe site-ul săptămânalului L'Expresso.

Într-una dintre aceste fotografii apare fostul premier ceh Mirek Topolanek, dezbrăcat, dar acesta a declarat că este victima unui montaj fotografic.

"Fotografiile mele produc mai multă teamă decât înregistrările, pentru că prezintă persoane şi situaţii concrete", crede fotoreporterul.

"Nu sunt un paparazzo, ci un jurnalist care vrea să dezvăluie viaţa indecentă dusă de şeful Guvernului", a declarat fotograful, care prezenta cartea pe care i-a consacrat-o fratele său, Salvatore, intitulată "Antonello Zappadu. Coşmarul lui Berlusconi".

Zappadu susţine că majoritatea fotografiilor pe care le-a realizat au fost făcute în mod legal.

Unele dintre imaginile de pe aceste filme fotografice au fost publicate în iunie de cotidianul spaniol El Pais, în ele apărând un bărbat dezbrăcat şi tinere care se bronzau, pe jumătate dezbrăcate.

Câteva sute de exemplare ale fotografiilor lui Zappadu au fost confiscate de poliţia italiană, la cererea lui Silvio Berlusconi, iar împotriva fotografului a fost declanşată o anchetă pentru încălcarea vieţii private.

Autoritatea italiană însărcinată cu protejarea vieţii private a apreciat că, dintr-un total de 43 de fotografii pe care le-a examinat, "27 înfăţişează interiorul parcului vilei, fiind făcute din exterior, fără ca persoanele fotografiate să ştie că sunt fotografiate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici