- Home
- Externe
- STRASBOURG, (21.09.2015, 16:39)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Francois Hollande şi Angela Merkel, intervenţie comună în PE pe tema migraţiei, în octombrie
Preşedintele Franţei, François Hollande, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se vor adresa împreună deputaţilor europeni pe data de 7 octombrie, la Strasbourg, a anunţat luni, într-un comunicat, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, potrivit site-ului publicaţiei Le Parisien.
Urmărește
142 afișări
Francois Hollande şi Angela Merkel, intervenţie comună în PE pe tema migraţiei, în octombrie (Foto: AFP / Mediafax Foto)
"Este o vizită istorică într-o perioadă dificilă la nivel istoric", a indicat Martin Schulz. Această intervenţie comună apare într-un context de disensiuni la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte soluţiile care trebuie adoptate în faţa crizei migratorii. "Uniunea Europeană face faţă la provocări importante şi are nevoie de angajamente puternice din partea liderilor săi. Este un semnal important ca un asemenea angajament să fie luat în faţa reprezentanţilor europenni aleşi pe cale democratică", a subliniat preşedintele Parlamentului European.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Pe data de 24 august, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, preşedintele francez şi cancelarul german au pledat pentu un răspuns "unitar" din partea Europei la criza imigranţilor. "Trebuie să creăm un răspuns unitar în materie de azil. Avem de-a face cu o situaţie care probabil va dura", a declarat atunci Francois Hollande, după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel. "Franţa şi Germania sunt solidare; este necesară o repartizare echitabilă a refugiaţilor în întreaga Europă. Trebuie să avem un sistem unitar privind dreptul la azil", a subliniat acesta.
La începutul lunii septembrie, cei doi au trimis o srisoare autorităţilor europene în care insistau asupra necesităţii unei "distribuiri echitabile" şi invocând "responsabilitatea fiecărui stat membru şi solidaritatea tuturor" în primirea imigranţilor.
Preşedintele Franţei a afirmat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă în Maroc, că nicio ţară europeană nu se poate "exonera" de la primirea "refugiaţilor care beneficiază de dreptul la azil". Iniţial ostil în faţa cotelor de distribuire a imigranţilor, şeful statului francez s-a alăturat poziţiei cancelarului german în această chestiune.
Uniunea Europeană va organiza miercuri, la Bruxelles, un summit de urgenţă al Consiliului European, pe tema măsurilor privind criza imigranţilor, ce are rolul abordării diferenţelor puternice referitoare la schema de distribuire a 120.000 de refugiaţi. Numeroase state UE, în principal central şi est-europene, se opun cotelor obligatorii privind distribuirea imigranţilor.
Ziua de 7 octombrie reprezintă primul moment când Hollande şi Merkel intervin împreună în Parlament. Ultima dată când un lider francez şi unul german au făcut acest lucru a fost acum 26 de ani. Pe data de 22 noiembrie 1989, François Mitterand şi Helmut Kohl s-au exprimat pentru a evoca consecinţele căderii Zidului Berlinului.
Citeşte şi: Francois Hollande: Niciun stat european nu se poate "exonera" de la primirea refugiaţilor
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe