- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa a votat pentru interzicerea ţigărilor electronice de unică folosinţă
Parlamentul francez a votat în unanimitate pentru interzicerea ţigărilor electronice de unică folosinţă, cunoscute pe plan local sub numele de "puff", pe fondul preocupărilor legate de sănătate şi mediu.
Franţa a votat pentru interzicerea ţigărilor electronice de unică folosinţă
Înainte de a deveni lege, iniţiativa mai trebuie să treacă de Senat şi să primească aprobarea Comisiei Europene, relatează BBC.
Dacă ambele aprobă proiectul, guvernul francez speră ca interdicţia să intre în vigoare până în septembrie 2024.
Mai multe ţări din Europa, inclusiv Marea Britanie, Irlanda şi Germania, iau în considerare măsuri similare.
În Franţa, ţigările electronice de unică folosinţă costă în jur de 9 euro, mai puţin decât un pachet de 20 de ţigări. Se presupune că asigură aproximativ 600 de inhalări, echivalentul a 40 de ţigări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
În septembrie, prim-ministrul Élisabeth Borne - care este adesea văzută fumând în parlament - a declarat că măsura face parte dintr-un nou plan anti-fumat elaborat de guvern.
"Sunt ridicol de ieftine, aromele de fructe şi zaharuri sunt atractive, iar dimensiunea lor mică le face uşor de ascuns de părinţi", a declarat deputatul Francesca Pasquini, care a prezentat proiectul de lege în noiembrie anul trecut.
Cei care fac campanie acuză producătorii - mulţi cu sediul în China - că se adresează în mod deliberat adolescenţilor, folosind culori strălucitoare şi o gamă de arome care amintesc de magazinul de dulciuri.
Potrivit Alianţei împotriva Tutunului (ACT), luna trecută, 15% dintre francezii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani au încercat cel puţin o dată ţigările electronice de unică folosinţă. Cei mai mulţi au început în jurul vârstei de 11 sau 12 ani.
Există, de asemenea, preocupări legate de problemele de mediu cauzate de ţigările electronice de unică folosinţă. În Marea Britanie, un studiu realizat anul trecut de organizaţia de mediu Material Focus a constatat că peste un milion de dispozitive sunt aruncate la gunoi în fiecare săptămână.
Ministrul sănătăţii, Aurélien Rousseau, a numit ţigările electronice o "calamitate ecologică".
Ecologiştii francezi spun că fiecare ţigară electronică de unică folosinţă este fabricată din plastic şi conţine o baterie nedetaşabilă cu aproximativ 0,15 g de litiu, precum şi săruri de nicotină şi urme de metale grele.
În ceea ce priveşte problemele de sănătate, vapatul este considerat mai puţin periculos decât fumatul - dar vaporii care sunt inhalaţi pot conţine în continuare cantităţi mici de substanţe chimice care se găsesc în ţigări, inclusiv nicotină. Experţii spun că este încă devreme pentru a spune cât de dăunător este vapatul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO