- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa, Germania şi Spania, împotriva unei propuneri CE privind modificarea acordului Schengen
Franţa, Germania şi Spania au respins marţi o propunere a Comisiei Europene privind reforma Schengen, afirmând că guvernele naţionale trebuie să-şi menţină capacitatea de a impune temporar controale la graniţă, relatează Wall Street Journal, în ediţia online de miercuri.
Franţa, Germania şi Spania, împotriva unei propuneri CE privind modificarea acordului Schengen
Guvernele francez, german şi spaniol au cerut Comisiei Europene, într-o declaraţie comună, să respecte autoritatea naţională în domeniul securităţii, pe care au descris-o drept "domeniu central al suveranităţii naţionale".
"Nu împărtăşim punctul de vedere al Comisiei Europene în privinţa asumării responsabilităţii pentru luarea deciziilor referitoare la măsuri operaţionale în domeniul securităţii", afirmă guvernele celor trei ţări.
"Decizia privind reintroducerea temporară a controalelor la graniţele interne se bazează pe o evaluare intensivă a situaţiei securităţii naţionale, care poate fi făcută numai de statele membre, pe baza experienţei şi resurselor de care dispun autorităţile din domeniul securităţii", adaugă declaraţia comună.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Comisia Europeană intenţionează să propună vineri modificarea regulilor acordului Schengen, pentru aceasta fiind necesar acordul tuturor ţărilor membre şi al Parlamentului European.
Potrivit proiectului propunerii, Comisia intenţionează să permită ţărilor membre să reintroducă temporar controalele la graniţă în situaţii de urgenţă, pentru cinci zile, perioadă după care Comisia poate decide suspendarea măsurilor. În prezent, statele membre pot impune controale la graniţele interne pentru perioade scurte şi din motive de politici publici sau de securitate naţională, însă reglementările nu sunt definite foarte strict.
Propunerea de reformă a fost formulată după o dispută între Franţa şi Italia, legată de gestionarea influxului de imigranţi din nordul Africii.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian