Franţa, Marea Britanie, Germania şi UE condamnă atacul iranian asupra Israelului

Oficialii de top din Franţa, Marea Britanie, Germania şi Uniunea Europeană au condamnat toate atacurile cu rachete ale Iranului asupra Israelului, avertizând asupra consecinţelor potenţial dezastruoase pentru întreaga regiune, relatează CNN.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Franţa, Marea Britanie, Germania şi UE condamnă atacul iranian asupra Israelului

Premierul britanic Keir Starmer a denunţat ceea ce el a numit o „încercare a regimului iranian de a face rău israelienilor nevinovaţi” şi de a „escalada această situaţie periculoasă” în Orientul Mijlociu.

Liderul britanic se afla într-o convorbire telefonică cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, în momentul în care a început atacul iranian, potrivit unui raport al biroului lui Starmer.

„Sunt profund îngrijorat de faptul că regiunea este pe marginea prăpastiei şi sunt profund îngrijorat de riscul unui calcul greşit”, a spus Starmer în timpul unei declaraţii video, conform sursei citate.

Starmer a declarat că a folosit convorbirile cu Netanyahu şi cu omologii săi libanezi, francezi şi palestinieni pentru a insista asupra unei „căi politice de urmat”.

Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei, a condamnat, de asemenea, atacul Iranului „în termenii cei mai fermi posibili”.

„Am avertizat de urgenţă Iranul împotriva acestei escaladări periculoase. Iranul trebuie să oprească imediat atacul. Acesta duce regiunea şi mai departe în abis”, a declarat Baerbock pe X.

Premierul francez Michel Barnier a intervenit, de asemenea, în ceea ce a descris ca fiind „o situaţie extrem de gravă în Orientul Mijlociu”.

„Vorbesc ... într-un moment în care situaţia se înrăutăţeşte în Orientul Apropiat şi Mijlociu, cu o escaladare şi un atac, şi un conflict direct care pare să fie în curs de desfăşurare între Iran şi Israel”, a declarat Barner în faţa deputaţilor din parlamentul francez.

Josep Borrell, cel mai înalt diplomat al UE, a avertizat că este în curs un „ciclu periculos de atacuri şi represalii” care riscă „să scape de sub control”.

Blocul comunitar este „pe deplin angajat să contribuie la evitarea unui război regional”, a declarat Borrell, subliniind că „este necesară o încetare imediată a focului în întreaga regiune”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici