- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa plafonează creşterea preţului energiei la 15% anul viitor
Franţa va limita anul viitor la 15% creşterea preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii casnici, a declarat miercuri premierul Elisabeth Borne, pentru a reduce povara asupra consumatorilor, din cauza celei mai grave crize energetice din ultimele decenii din Europa.
Plafonarea va costa statul 16 miliarde de euro şi va împiedica facturile gospodăriilor să se dubleze.
De asemenea, statul va da subvenţii pentru cei mai săraci, cu un cec de până la 200 de euro pentru 12 milioane de gospodării, conform Reuters.
Borne a declarat că plafonarea preţurilor la gaze va intra în vigoare în ianuarie, în timp ce la electricitate va urma o lună mai târziu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
"Suntem hotărâţi, la fel ca la începutul crizelor cu care ne confruntăm, să acţionăm, să ne adaptăm şi să protejăm poporul francez şi economia noastră", a declarat Borne într-o conferinţă de presă.
Franţa a cheltuit deja miliarde de euro pentru atenuarea impactului inflaţionist al creşterii preţurilor la energie pe piaţă. A plafonat creşterea preţurilor reglementate la energie electrică în acest an la 4% şi a forţat compania de stat EDF să vândă mai multă electricitate rivalilor cu mult sub tarifele pieţei.
Gospodăriile cu încălzire pe gaz vor plăti, în medie, cu 25 de euro mai mult în fiecare lună, în loc de 200 de euro în plus fără plafonarea preţurilor, în 2023, potrivit previziunilor guvernului.
Susţinătorii strategiei guvernamentale atrag atenţia asupra ratei inflaţiei din Franţa, cea mai scăzută din Uniunea Europeană în august, de 6,5% în termeni armonizaţi la nivelul UE. Unii critici spun că plafoanele sunt nesustenabile şi vor însemna probleme financiare mai târziu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO