- Home
- Externe
- HAGA/PARIS, (05.05.2018, 00:53)
- Teodora Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa propune un nou mecanism OIAC de atribuire a vinei pentru atacurile chimice
Franţa a propus crearea unui nou mecanism al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimic (OIAC), prin care vina este atribuită celor care au condus atacuri cu arme interzise, au informat vineri mai multe surse diplomatice, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
274 afișări
Franţa propune un nou mecanism OIAC de atribuire a vinei pentru atacurile chimice
Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, aflată la Haga, poate doar să determine dacă a avut loc un astfel de atac, însă nu poate indica cine l-a coordonat.
Un nou mecanism ar putea îndeplini acest rol, fiind condus, până în anul 2015, de anchetă comună a ONU şi OIAC în Siria, până când reînoirea lui a fost respinsă de Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, în luna noiembrie.
"În privinţa Siriei totul este blocat la Consiliul de Securitate ONU şi în general observăm repetarea şi încălcarea sistematică a cadrelor multilaterale, inclusiv proliferarea armelor chimice. Avem nevoie de un mecanism care să repartizeze vina. Salisbury a reprezentat un pas dus prea departe", a declarat un diplomat francez de rang înalt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Crearea unui mecanism pentru tragerea la răspundere este important din cauza creşterii numărului de incidente cauzate de agenţi neurotoxici, care au fost interzişi în urmă cu douăzeci de ani printr-un tratat internaţional.
Cele mai recente incidente sunt asasinarea fratelui lui Kim Jong-un, care a fost ucis în aeroportul din Kuala Lumpur în februarie 2017 cu ajutorul substanţei VX şi tentativa de ucidere a fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, care au fost otrăviţi în oraşul britanic Salisbury cu agentul neurotoxic Novichok. Skripal şi fiica sa, Iulia, au supravieţuit atacului.
Cu toate acestea, propunerea Franţei ar putea fi respinsă de Rusia şi Iran. Deciziile din cadrul OIAC sunt supuse la vot într-un consiliu executiv format din 41 de membri, având nevoie de cel puţin 27 de voturi pentru a fi aprobată.
Propunerile recente în cadrul OIAC, privind Siria, nu au primit numărul suficient de voturi pentru a fi aprobate.
Citeşte şi: MAE: Ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul românului dispărut în Oceanul Atlantic
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe