- Home
- Externe
- PARIS, (01.11.2019, 11:53)
- Marinela Sarbu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa reglementează circulaţia trotinetelor electrice. Care sunt noile reguli
Franţa reglementează circulaţia trotinetelor electrice prin introducerea în Codul Rutier a unor reguli clare precum limitarea vitezei, vârsta minimă de 12 ani, interzicerea folosirii căştilor audio sau a circulaţiaei pe trotuar, anunţă Secretariatul de Stat pentru Transporturi, potrivit Le Parisien.
Urmărește
1933 afișări
Franţa reglementează circulaţia trotinetelor electrice.
Decretul vizează trotinete electrice, hoverboard-urile şi uniciclurile (acele dispozitive electrice cu o roată) definite ca ”dispozitive de mişcare personală motorizate” (EDPM). Regulile au fost elaborate de Ministerul Transporturilor în colaborare cu Ministerul de Interne şi sunt în general similare cu cele deja aplicabile bicicliştilor, cu câteva excepţii.
Limita maximă admisă de viteză pentru toate EDPM-urile este stabilită la 25 km / h, ca la bicicletele electrice. În cazul nerespectării limitei de viteză amenda este de 1500 de euro, iar vânzătorii vor trebui să informeze clienţii cu privire la acest lucru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Cei care au voie să utilizeze aceste EDPM trebuie să aibă cel puţin 12 ani, iar cine nu respectă regula sunt pasibili de o amendă de 35 de euro, iar căştile sunt interzise.
Utilizatorii pot circula pe benzi pentru biciclete şi drumuri cu o viteză maximă mai mică de 50 km / h. Le este interzis să circule pe trotuare. O amendă de 135 de euro este prevăzută în caz de încălcarea acestei prevederi. Dar primăriile pot face excepţii şi pot permite traficul pe trotuarele suficient de largi. În afara zonelor construite, nu li se permite să se aventureze pe carosabil, dar li se permite să folosească traseele pentru biciclete şi căile verzi.
Decretul prevede că parcarea EDPM-urilor pe trotuar este posibilă, cu condiţia să nu interfereze cu pietonii. Dar odată cu adoptarea viitoarei legi de orientare a mobilităţilor, primarul va avea posibilitatea să adopte reguli mai stricte în localittea sa.
În Paris, începând din această vară, circulaţia trotinetelor electrice a fost interzisă pe trotuare. Parcarea acestora este strict interzisă, precum şi pe zonele pietonale şi pe carosabil "cu excepţia spaţiilor marcate dedicate parcării cu plată şi parcării vehiculelor motorizate pe două roţi".
La fel ca bicicletele, EDPM sunt echipate cu lumini faţă şi spate, reflectoare şi un claxon. Purtarea vestei reflectorizante (noaptea sau prin vizibilitate insuficientă) şi casca nu sunt însă obligatorii în oraş, doar în afara aglomerărilor urbane.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe