- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa se confruntă cu scăderea producţiei de vin din cauza vremii
Producţia de vin din Franţa ar putea scădea cu până la 30% în acest an la cel mai redus nivel din ultimele decenii, după ce viile au fost afectate de îngheţurile de primăvară şi de ploile de vară, a declarat ministerul agriculturii, citat de Reuters.
Franţa se confruntă cu scăderea producţiei de vin din cauza vremii
Producătorii de şampanie au avertizat că recolta potenţială este redusă la aproximativ jumătate din cauza îngheţurilor severe din primăvară, urmate de ploi torenţiale de vară care au cauzat ciuperci şi mucegai.
În prima sa estimare pentru producţia naţională de vin, ministerul francez a apreciat că în 2021 vor fi produşi între 32,6 milioane şi 35,6 milioane de hectolitri, cu 24-30% mai puţin decât anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Un hectolitru este echivalentul a 100 de litri sau 133 de sticle de vin standard.
„Producţia de vin din 2021 va fi slabă din punct de vedere istoric, sub nivelurile din 1991 şi 2017, care au fost, de asemenea, afectaţi de îngheţ sever în primăvară", a declarat ministerul într-un raport.
Producţia generală ar fi cea mai scăzută din 1970, au arătat datele ministerului, aproape toată fiind afectată de îngheţuri.
Între timp, mucegaiul generat de vara umedă a afectat zone precum Champagne, Alsacia şi Beaujolais.
Producătorii de vin au estimat anterior că îngheţurile pot reduce producţia cu o treime.
Producătorii de şampanie spun că practica lor de lungă durată de a adapta oferta cu stocurile din anotimpurile anterioare va preveni orice creştere a preţurilor.
Impactul asupra pieţei mai largi a vinului poate depinde eventuale restricţii suplimentare asupra ospitalităţii şi turismului.
În Italia, cel mai mare producător de vin din lume, asociaţia fermierilor Coldiretti estimează că producţia ar putea scădea cu 5-10% în acest an, la 44-47 milioane de hectolitri.
Temperaturile ridicate au grăbit recoltarea în sud, în timp ce în nord creşterea strugurilor este întârziată cu aproximativ 10 zile după ploile abundente, a spus Coldiretti.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO