- Home
- Externe
- (22.09.2020, 16:02)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa se opune reintroducerii regulilor UE de disciplină bugetară în forma anterioară pandemiei
- Franţa nu este de acord cu reinstituirea regulilor UE de disciplină bugetară
- Oficial francez: "Nu se poate imagina restabilirea aceluiaşi Pact de Stabilitate şi Creştere Economică"
- Emmanuel Macron afirma în noiembrie 2019 că regulile deficitului bugetar "aparţin altui secol"
Urmărește
295 afișări
FOTO: Profimedia
Administraţia Emmanuel Macron a semnalat, marţi, că se opune reinstituirii regulilor de disciplină bugetară care existau la nivelul Uniunii Europene înainte de a fi suspendate din cauza crizei pandemiei.
"Nu se poate imagina restabilirea aceluiaşi Pact de Stabilitate şi Creştere Economică. Sunt necesare reguli bugetare? Desigur. Însă trebuie revizuite? Desigur", a declarat Clément Beaune, secretar de stat francez pentru Afaceri Europene, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Uniunea Europeană a suspendat în martie aplicarea reglementărilor prevăzute în Pactul de Stabilitate şi Creştere Economică. Printre obligaţiile pe care statele membre nu trebuie să le mai respecte se numără menţinerea deficitului bugetar sub nivelul de 3% din PIB.
Comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, a evitat să precizeze când vor fi reinstituite regulile bugetare.
"Nu putem reinstitui Pactul de Stabilitate în forma anterioară, deoarece suntem într-o perioadă în care va trebui să investim în continuare în economii", a insistat Clément Beaune, menţionând planurile UE privind tranziţia ecologică şi digitală.
"Vom avea, la ieşirea din criză, plafon privind deficitul şi privind datoriile suverane, care însă vor fi foarte diferite de realitatea care exista acum câţiva ani în Europa", a explicat oficialul guvernamental francez.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, afirma în noiembrie 2019, într-un interviu acordat revistei The Economist, că "dezbaterile privind deficitul de 3% în cazul bugetelor naţionale şi de 1% în cazul bugetului european aparţin altui secol".
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe