- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa susţine că majoritatea ţărilor UE se opun aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen
Franţa susţine că majoritatea ţărilor Uniunii Europene se opun admiterii României şi Bulgariei în zona Schengen înainte de ridicarea mecanismului de monitorizare, după ce miniştrii de Externe ai ţărilor membre au recomandat luni prelungirea monitorizării, relatează site-ul EurActiv.com.
Franţa susţine că majoritatea ţărilor UE se opun aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)
"Nu este doar opinia Franţei. Eu cred că legătura implicită făcută de toate guvernele (statelor Uniunii) este că, din moment ce condiţiile cerute de mecanismul de control nu sunt total îndeplinite, nu sunt fezabile multe lucruri, inclusiv asigurarea (de către cele două ţări a) controlului la frontierele externe ale Uniunii. Nimeni nu s-a opus acestui punct de vedere", a declarat secretarul francez de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche.
România şi Bulgaria, care au aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, se află sub monitorizarea Comisiei Europene (CE), din cauza unor deficienţe ale sistemelor judiciare şi în lupta împotriva corupţiei. Comisia a precizat însă că nu există nicio legătură directă sau cerinţă de ordin legal ca Mecanismul de Verificare şi Cooperare să fie ridicat înaintea accederii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Pierre Lellouche: Noi am fondat drepturile omului. Franţa nu poate fi criticată din cauza unei circulare
"Comisia are dreptul să spună orice vrea. Dar Uniunea este alcătuită din 27 state (...) care îşi pun laolaltă fragmente de suveranitate pentru a fi mai puternice împreună. Însă nu există un drept divin, care să vină de la nu ştiu ce Dumnezeu, dintr-un nor, ca lucrurile să stea aşa", a declarat Lellouche cu privire la precizarea Comisiei.
"Există o lege, care este Tratatul (...). Am citit că Executivul european este gardianul Tratatelor, dar, pentru mine, care am fost ales în ţara mea, gardianul Tratatelor sunt cetăţenii francezi care l-au ratificat, după ce au respins Constituţia Europeană", a adăugat el.
Lellouche i-a criticat dur pe jurnalişti, care, în opinia sa, încearcă să lanseze un "proces" împotriva Franţei. "Staţi aşa. Franţa este o ţară mare, o ţară suverană. Noi am fondat drepturile omului. Nu intenţionez (să accept) să fiu tratat ca un băieţel. Republica Franceză nu poate fi criticată din cauza unei circulare (...) Ajunge cu interogatoriul. Acesta nu este un tribunal, iar Franţa nu se află în faţa unui tribunal", le-a spus Lellouche jurnaliştilor care l-au întrebat dacă Franţa a remis Comisiei o circulară controversată a Ministerului de Interne.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban