BREAKING NEWS  Franţa ar putea dona avioane de luptă Ucrainei: DASSAULT MIRAGE 2000

Franţa este în discuţie cu Ucraina pentru trimiterea a câtorva aeronave franţuzeşti de luptă, Mirages 2000, transmite The Telegraph. Qatar ar putea trimite 12 Indoneziei, Emiratele caută să cedeze 54, Grecia 25, Coasta de Fildeş plănuieşte să achiziţioneze 6 aeronave Mirages.

Urmărește
10407 afișări
Imaginea articolului Franţa ar putea dona avioane de luptă Ucrainei: DASSAULT MIRAGE 2000

Wikipedia Commons - http://www.dodmedia.osd.mil

Franţa ar putea dona Ucrainei câteva aeronave de luptă Dassault Mirage 2000 cu un singur motor, din a patra generaţie, produs de Dassault Aviation .

A fost proiectat la sfârşitul anilor 1970 ca un avion de luptă uşor pentru a înlocui Mirage III în cadrul Forţelor Aeriene Franceze. Primul său zbor a avut loc pe 10 martie 1978 şi a introdus în flota aeriană franceză din 1984. 

Au fost construite peste 600 de avioane şi se află în serviciul a nouă naţiuni, printre care Emiratele Arabe Unite, Grecia, Taiwan, India şi Qatar. 

Acest act al Franţei ar putea deschide calea livrării de aeronave de luptă Ucrainei de către mai multe naţiuni occidentale, încurajând şi Statele Unite ale Americii să livreze aeronave F-16. 

Franţa ar putea satisface cererea Ucrainei de avioane de luptă, acesta este titlul pus de publicaţia The Telegraph
„În afară de arme nucleare, nu a mai rămas nimic de obţinut”, a promis un consilier al ministrului Apărării de la Kiev.

Franţa ar putea fi de acord cu cererile preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky privind avioanele de luptă pentru a apăra cerul Ucrainei, a declarat joi preşedintele comitetului francez de apărare.

A venit în momentul în care Marea Britanie a confirmat că tancurile britanice vor sosi în Ucraina la timp pentru o contraofensivă de primăvară, alăturându-se Leopardilor de fabricaţie germană. 

„Toată lumea ar trebui să se simtă foarte mândră de rolul de lider pe care l-am jucat, una dintre primele naţiuni care a furnizat tancuri Ucrainei”, a spus Rishi Sunak, prim-ministrul.

Unul dintre următorii paşi în ajutorul militar occidental ar fi avioanele.

Thomas Gassilloud a spus că Parisul are condiţii în această problemă, dar nu a exclus ca Franţa să trimită avioane la Kiev într-o altă intensificare a sprijinului occidental pentru Ucraina.

„În ceea ce priveşte livrările către Ucraina, trebuie să studiem cererile de la caz la caz şi să lăsăm toate uşile deschise”, a spus el după discuţiile la Londra cu omologul său britanic Tobias Ellwood şi Ben Wallace, ministrul Apărării.

„Aşa că vom vedea în săptămânile următoare ce se întâmplă în continuare, deoarece lucrurile se mişcă rapid”, a adăugat el. „Danezii şi ţările din Europa de Est se gândesc la asta”.

Condiţiile sunt ca orice donaţii de aeronave să nu submineze securitatea franceză sau europeană şi să fie utile pentru Ucraina.

Recent, ca reacţie la invazia Ucrainei de către Rusia, NATO a desfăşurat mijloace suplimentare, inclusiv avioane şi sisteme de apărare aeriană, pentru a proteja statele membre de-a lungul flancului estic al Europei împotriva posibilelor ameninţări aeriene şi cu rachete ale Rusiei.

Forţele aeriene franceze au participat activ la această desfăşurare sporită cunoscută sub numele de NATO Air Shielding.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici