Franţa vrea să introducă bilete de intrare pentru vizitarea Catedralei Notre-Dame din Paris

  • Ministrul Culturii din Franţa, Rachida Dati, vrea să introducă bilete de intrare pentru vizitarea Catedralei Notre-Dame din Paris.
  • Banii strânşi ar fi folosiţi pentru un fond de întreţinere şi conservare a patrimoniului religios din întreaga ţară, potrivit AFP.
Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Franţa vrea să introducă bilete de intrare pentru vizitarea Catedralei Notre-Dame din Paris

În timp ce catedrala urmează să fie redeschisă publicului la începutul lunii decembrie, după cinci ani de lucrări care au costat 850 de milioane de euro, ministrul Culturii doreşte ca viitorii vizitatori să finanţeze un fond pentru întreţinerea şi conservarea patrimoniului religios. Biletul de intrare, stabilit la 5 euro, ar putea genera venituri de 75 de milioane de euro pe an, potrivit Rue de Valois.

Într-un interviu pentru Le Figaro, publicat miercuri pe internet, Rachida Dati susţine că taxarea intrării la Notre-Dame ar salva toate bisericile din Franţa.

„În întreaga Europă, vizitatorii plătesc pentru a avea acces la cele mai remarcabile situri religioase. Cu 5 euro per vizitator la Notre-Dame, am putea salva bisericile din toată Franţa. Ar fi un simbol frumos”, a declarat Dati.

Franţa găzduieşte aproximativ 42.000 de biserici catolice, dintre care multe sunt într-o stare de degradare. Experţii estimează că o clădire religioasă se pierde la fiecare două săptămâni din cauza neglijenţei, incendiilor sau vandalismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici