- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Frattini: Am cerut României trimiterea unui contingent de poliţie mai mare în Italia
Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a declarat, luni seară, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Cristian Diaconescu, că a cerut trimiterea unui contingent de poliţie românească mai mare în Italia, contingent specializat în "criminalitate urbană".
Frattini: Am cerut României trimiterea unui contingent de poliţie mai mare în Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Am făcut o solicitare pentru o mai mare colaborare a poliţiei din România cu cea italiană", a spus Frattini, care a menţionat nivelul deja crescut al cooperării la nivelul poliţiei.
El a precizat că ar trebui sporită cooperarea prin trimirerea unui contingent mai mare de poliţie specializată în "criminalitate urbană", menţionând în această categorie violurile, răpirile, tâlhăriile.
Frattini a subliniat, în declaraţia făcută în prezenţa omologului său român, cooperarea profundă dintre cele două ţări, şeful diplomaţiei de la Roma menţionând că există 20.000 de firme italiene în România care "dau de lucru miilor de persoane".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
"Punctul de plecare în discuţia noastră este simplu: Italia a fost întotdeauna unul dintre susţinătorii cei mai importanţi ai intrării României în UE", a spus Frattini, care a adăugat că este convins că intrarea României în UE a fost o valoare adăugată.
El a spus că Italia recunoaşte celor aproximativ 1 milion de români din Italia contribuţia importantă la creşterea economică şi dezvoltarea acestei ţări.
"Bineînţeles că există şi cazuri în care vorbim de români, cetăţeni europeni cu aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii italieni, care comit infracţiuni şi sunt condamnaţi definitiv. Nu este un număr foarte mare, dar sunt persoane (...) şi noi considerăm că atunci când există persoane comndamnate definitiv este normal ca acestea să execute condamnarea în ţara lor de origine, în cazul acesta, România", a spus Frattini.
"Avem nevoie din partea prietenilor români de un semnal foarte clar", a mai spus Frattini, spunând că nu există toleranţă pentru nici o persoană care comite infracţiuni, indiferent cine ar fi aceasta.
"Nu generalizăm, nu facem comunicări care se referă la un popor, la o ţară, ci se fac afirmaţii precise care spun că cel care a comis o infracţiune şi a fost condamnat este normal să se întoarcă în ţara sa şi să execute acolo condamnarea. Cel care nu este condamnat încă va urma căile justiţiei italiene, cel care va face infracţiuni va fi condamnat, cel care nu, va fi primit în Italia ca un prieten, ca o persoană care face bine", a mai spus el.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:21
-
astăzi, 12:17
Google Gemini ar putea comanda mâncare pentru utilizatori pe Android 16