- Home
- Externe
- (26.03.2020, 01:45)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FT: Ce conţine acordul istoric din SUA privind măsuri de stimulare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari
- Politicienii de la Washington au ajuns la un acord care prevede un set de măsuri de stimulare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari
- Banii vor fi folosiţi pentru atenuarea efectelor sociale şi economice ale epidemiei de coronavirus
- Fondurile ar putea să nu fie suficiente, scrie Financial Times.
Urmărește
3474 afișări
FT: Ce conţine acordul istoric din SUA privind măsuri de stimulare de 2.000 miliarde de dolari
Politicienii de la Washington au reuşit, în pofida disensiunilor generale, să ajungă la un acord care prevede un set de măsuri de stimulare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari, pentru atenuarea efectelor sociale şi economice ale epidemiei de coronavirus, informează Financial Times.
"Din acest punct de vedere, în naţiunea noastră este vorba de un nivel de investiţii specific perioadelor de război" - în acest fel a definit Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane din Senatul SUA, pachetul de stimulente economice în valoare de 2.000 de miliarde de dolari adoptat miercuri în Camera superioară a Congresului SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Într-o perioadă de disensiuni politice majore între principalele partide din SUA, politicienii de la Washington au reuşit, după doar câteva zile de tensiuni, să ajungă la un compromis privind injectarea masivă de fonduri guvernamentale în economie, pentru a limita daunele generate de epidemia de coronavirus, notează cotidianul Financial Times.
Succesul setului de măsuri va depinde de rapiditatea implementării şi există dubii că fondurile vor fi suficiente.
PRINCIPALELE PREVEDERI
Susţinere pentru venituri
Oficiali de la Casa Albă respinseseră iniţial necesitatea transferării directe de fonduri spre familii, dar direcţia a fost schimbată rapid spre ceea ce numiseră iniţial drept "bani aruncaţi cu elicopterul", în contextul în care multe familii vor avea nevoie de fonduri din cauza suspendării activităţilor economice.
Cuantumul sumelor oferite de Departamentul Trezoreriei va fi de 1.200 de dolari pentru un adult, adică 2.400 de dolari pentru un cuplu, şi asistenţă suplimentară pentru copii. Ajutorul va fi plafonat începând cu veniturile anuale de peste 75.000 de dolari de persoană sau 150.000 de dolari per cuplu, astfel că familiile bogate nu vor beneficia.
Planuri pentru salvarea companiilor
Legislaţia prevede 500 de miliarde de dolari pentru credite destinate firmelor afectate de criza generată de epidemia de coronavirus, inclusiv 25 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene care transportă pasageri, patru miliarde de dolari pentru companiile aeriene cargo şi 17 miliarde de dolari pentru companiile "esenţiale menţinerii securităţii naţionale". Restul de 454 miliarde de dolari sunt destinate împrumuturilor guvernamentale şi garanţiilor de împrumut, inclusiv prin facilităţi de creditare create de Rezerva Federală (Fed).
Planul de 500 de miliarde de dolari a fost unul dintre cele mai disputate elemente ale setului de măsuri, politicienii democraţi catalogându-l drept salvare corporativă cu responsabilitate limitată.
În final, acordul prevede monitorizarea suplimentară a fondului de către un inspector general, după modelul Programului Fondului de salvare Wall Street (Tarp), în valoare de 700 de miliarde de dolari, creat în timpul crizei financiare din 2008.
Asigurări de şomaj
În condiţiile în care unii economişti estimează că milioane de americani vor deveni şomeri, Congresul şi Casa Albă au decis majorarea indemnizaţiilor de şomaj cu 600 de dolari pe săptămână, timp de patru luni, în plus faţă de cuantumul stabilit de fiecare stat american, a explicat Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senat. Indemnizaţiile de şomaj variază de la stat la stat, fiind în medie de 385 de dolari pe săptămână.
Finanţare destinată spitalelor
Chuck Schumer a anumit această parte drept "Planul Marshall" destinat sistemului medical american. Este prevăzută suma de 150 de miliarde de dolari pentru finanţarea spitalelor, personalului şi echipamentelor de protecţie, pentru teste medicale, instruire şi suplimentarea angajaţilor.
Asistenţă pentru companiile mici
Legea prevede împrumuturi şi garanţii în valoare de 367 de miliarde de dolari destinate companiilor care au mai puţin de 500 de angajaţi, afectate puternic de impactul măsurilor de distanţare socială. Multe companii mici au fost nevoite să suspende activităţile din cauza restricţiilor antiepidemice instituite de autorităţi.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe